Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 mituri despre fructe si legume

10 mituri despre fructe si legume
Suntem invatati cu anumite obiceiuri si, de cele mai multe ori, ne vine greu sa iesim din acel mod de gandire. Iata cateva mituri despre fructe si legume - cum sa le cumparam, care sunt de fapt mai bune si cum se pastreaza cel mai bine...


Rosiile scumpe, mari si frumoase sunt mai bune. Din contra rosiile acestea sunt special cultivate pentru a arata bine pe raft si pentru a avea o viata mai lunga. Asta nu inseamna ca sunt mai sanatoase. Rosiile cu forme ciudate, cu pete galbene sau verzui, sunt cel mai probabil cultivate in conditii mult mai naturale. Aceste deformari apar si ca urmare a vantului puternic in perioada de crestere.
Morcovii mici sunt mai buni. In hipermarketuri exista in anumite perioade morcovi mici-mici, cat un deget, fara striatii sau urme de frunze. Faptul ca arata atat de perfect ne face sa spunem ca sunt si mai buni. In realitate, nu sunt decat aceiasi morcovi lungi, taiati si bagati intr-o masinarie mare, care ii rostogoleste si invarteste pana cand le rotunjeste capetele. Adevarata diferenta este ca morcovii mici, denumiti si baby carrots, se usuca mai repede si devin albiciosi.
Bucatile de mar innegrite nu mai sunt bune. Desi nu au un aspect tocmai apetisant, bucatile sau feliile innegrite de mar inca mai pot fi mancate. Schimbarea culorii are loc din cauza oxidarii, o reactie chimica ce are loc la nivel celular. Daca nu poti manca marul imediat ce l-ai curatat, poti evita innegrirea daca stropesti bucatile cu putin suc de lamaie.
Cartofii incoltiti trebuie aruncati. Pastrarea cartofilor intr-o camera rece, uscata si intunecoasa – pivnita – va preveni incoltirea, dar si in cazul acesta e posibil sa se intample. Daca ai cartofi care au incoltit, curata-i de vlastari, pentru ca acestia vor consuma toata umezeala si nutrientii din cartof. Odata curatati vor fi la fel de buni..
Toate alimentele se pastreaza in frigider. Nu e chiar asa! Rosiile, cartofii si ceapa, de exemplu, se mentin mai bine intr-un loc uscat si mai intunecos - in camara. Rosiile se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei.
Capsunele se pastreaza spalate. Din contra, fructele se pastreaza nespalate in frigider. Daca le speli inainte, viata capsunelor va fi mai scurta: pielita lor are pori care vor absorbi umezeala, iar asta va duce la aparitia mult mai rapida a mucegaiului. Capsunele nespalate se pot pastra in frigider 3-7 zile fara sa isi modifice forma si gustul.
Inghetarea omoara bacteriile. Bacteriile nu sunt omorate in alimentele inghetate, ci pur si simplu conservate. Pentru a evita contaminarea bucatariei, pastreaza alimentele in pungi de plastic in congelator si spala mainile bine inainte si dupa prepararea mancarurilor. Spala regulat compartimentele din frigider si plasa de cumparaturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frigider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pastreaza

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0