Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mamicile vor primi cutia bebelusului de la 1 iunie

de Sunt Fericita la 2019-05-24
Mamicile vor primi cutia bebelusului de la 1 iunie
Proaspetele mamici vor primi Cutia Bebelusului de la 1 iunie. Initiativa seamana cu un program din Finlanda. Programul nu se desfasoara inca la nivel national, acesta aplicandu-se in doar 24 de maternitati din 21 de orase.


Cutia Bebelusului se primeste in Finlanda de peste 80 de ani. Conform informatiilor publicate de ambasada Finlandei in Romania, "guvernul nostru le-a oferit femeilor care urmau sa devina mame o cutie cadou in care putea fi gasite lucruri practice si necesare. Acest kit de inceput vine cu tot ceea ce este necesar pentru parintii care asteapta un copil sau adopta. E o traditie care dateaza din 1930 prin care le oferim tuturor copiilor din Finlanda un start egal in viata".
 
In ultimii ani exemplul finlandezilor a fost preluat de mai multe state si entitati private.
 
Astfel, de Ziua Internationala a Copilului primesc Cutia Bebelusului mamele in situatii dificile de viata, care nasc pe 1 iunie. Mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de ingrijire a bebelusului si de o consultatie in alaptare.
 
Programul se desfasoara in 24 de maternitati partenere ale Asociatiei SAMAS, din 21 de orase: Timisoara, Bacau, Pitesti, Ploiesti, Medgidia, Galati, Simleul Silvaniei, Drobeta Turnu Severin, Harsova, Moinesti, Rosiori de Vede, Iasi, Bistrita, Zalau, Piatra Neamt, Botosani, Cluj Napoca, Buftea, Focsani, Bucuresti, Baia Mare.
 
Potrivit statisticilor, in Romania rata mortalitatii infantile este 7,3‰ (un bebelus mai mic de un an moare la fiecare 6 ore!), 41,7% dintre copii se nasc si traiesc in saracie, 1 din 10 mame este minora. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-nascutilor ar putea fi prevenite prin educatie. Mii de nou-nascuti din Romania pleaca de la maternitate pentru a ajunge in paturi insalubre, pe care de multe ori le impart cu parintii si chiar cu frati mai mari.
 
In Romania, Cutia Bebelusului este realizata de Asociatia SAMAS in parteneriat cu Rossmann Romania – producatorul acestei cutii si este dotata cu:
  • Saltea, cearsafuri, pilota, patura
  • Produse de ingrijire pentru copii
  • Produse de ingrijire si de igiena pentru mama si copil
  • Scutece si jucarii
  • Produse de imbracaminte bebelus 1-3 luni
  • Produse de igiena
  • Produse de igiena si ingrijire pentru mama si copil
  • Lanolina pura si tampoane pentru sani
  • Cursurile de ingrijire bebelus si consilierile in alaptare sunt sustinute si de Wood Class si de Gradinita „Alba ca Zapada” din Bucuresti.
 
CUTIA Bebelusului este realizata din carton, are dimensiunile de 70 x 42 x 27 cm si va fi folosita ca pat pentru bebelus in primele trei luni de viata. CUTIA Bebelusului va ajunge in maternitati cu sprijinul FAN COURIER.
 
Pana la finalul anului 2019 Asociatia SAMAS doreste sa echipeze si sa distribuie 2000 de astfel de cutii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mamici

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iunie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0