Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mancare de fasole verde cu usturoi

de Alina Ilie la 2014-09-03
Mancare de fasole verde cu usturoi
Fasolea verde se digera foarte usor si este ideala in curele de slabire. Este o sursa excelenta de fier, mineral important pentru toate functiile organisului. Mai contine potasiu si vitamine din complexul B si de aceea nutritionistii recomanda persoanelor cu deficit de fier sa consume cat mai des acest aliment.


Fasolea verde cu usturoi este o mancare usoara si hranitoare, deosebit de bogata in nutrienti, ce poate fi pregatita in orice anotimp (se pot folosi pastai proaspete, la conserva sau congelate, rosii proaspete sau conservate).
In plus, este o mancare ideala pentru cei care tin post. Fasolea verde se mai poate consuma si sub forma de salata, cu usturoi si tarhon. Afla cum se prepara salata de fasole verde!
Manganul din compozitia sa atenueaza simptomele osteoporozei, vitamina A regleaza nivelul de colesterol in organism, iar vitamina K ajuta la regenerarea celulelor si intarirea oaselor.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 4 rosii;
- 4 catei de usturoi;
- o legatura de marar sau patrunjel;
- sare si piper.
Mancare de fasole verde cu usturoi - mod de preparare
Pastaile bine spalate, curatate de ate si taiate de codite se rup in bucati potrivite (de 3-4 cm) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce au fiert se scurg bine de apa si se pun intr-un bol.
Daca se foloseste fasole din conserva, se scurge lichidul si se spala sub jet de apa rece.
Separat, intr-o tigaie se caleste ceapa tocata solzisori. Se adauga morcovul ras, fasolea verde, rosiile taiate cubulete si 1-2 cani de apa. Se acopera cratita cu un capac si la lasa sa fiarba la foc mediu pentru cca. 25 de minute, pana scade sosul.
Pentru aroma, adaugam usturoiul pisat. Inainte cu 5 minute de a stinge focul, o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mancarea de fasole verde cu usturoi se serveste calda, iar deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete cu usturoi

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0