Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Astenie de toamna? Iata 6 alimente care iti dau energie!

Astenie de toamna? Iata 6 alimente care iti dau energie!
Oboseala, durerile de cap, insomnia, melancolia si nervozitatea sunt doar cateva dintre simptomele asteniei de toamna. Scapa de astenia de toamna cu alimente care iti ofera energie!


In ultima vreme te simti obosita si lipsita de energie? Persoanele sensibile la schimbarile bruste de temperatura se confrunta cu dureri de cap, insomie, oboseala, somnolenta, nervozitate. Toamna este indicat sa ii aduci organismului un aport de vitamine, minerale si substante nutritive.
Pentru a scapa de astenia de toamna este important sa te odihnesti suficient si sa consumi alimente bogate in vitamine si minerale.
Potrivit Huffington Post, iata care sunt alimentele care redau vitalitatea si energia:
1. Struguri
Strugurii, fructele toamnei, sunt o sursa excelenta de vitamina C si K. Contin multa apa si iti hidrateaza pielea.
Pielita boabelor de strugure rosu contine resveratrol, o substanta care previne alergiile si stopeaza caderea parului. Serveste la micul dejun un smoothie cu pere si struguri!
2. Broccoli
Broccoli este o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C si potasiu. Aceasta leguma te protejeaza de cancer si poate preveni osteoartrita. Contine calciu care ajuta la imbunatatirea vederii, previne bolile cardiovasculare, intareste oasele si sistemul imunitar.
Poate fi fiert la aburi sau preparat la cuptor. Ai grija sa nu il gatesti prea mult pentru ca vei pierde multe substante nutritive.
3. Sfecla
Sfecla este o sursa excelenta de antoxidanti, calciu si potasiu. Contine 2 substante (betanina si vulgaxanthin), care ofera acestei legume culoare intensa.
Sfecla poate fi gatita la aburi sau la cuptor si este delicioasa in salata.
4. Ardei grasi
Ardeii grasi sunt o sursa de vitamina A, fibre si potasiu si in, plus, contin foarte multa apa. Incearca sa ii consumi cat mai des in salate.
5. Kiwi
Aceste fructe contin mai multa vitamina C decat portocalele si in plus, contin antioxidanti. Un studiu realizat in 2011 a demonstrat ca acest fruct scade presiunea sangelui.
6. Fasole verde
Sursa excelenta de fibre, fasolea verde contine vitaminele A, K si C. Fibrele din compozitie regleaza digestia si previn constipatia, iar fierul intareste imunitatea si este important pentru toate functiile organismului. Iata o reteta de salata de fasole verde cu usturoi si maioneza care se prepara in 10 minute!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre struguri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre kiwi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fasole verde

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0