Cand pisam usturoiul, aliina devine alicina. Cercetarile arata ca alicina ajuta la scaderea colesterolului, a tensiunii arteriale si la prevenirea cheagurilor de sange. Usturoiul poate reduce si riscul de arteroscleeroza (intarirea arterelor). Compusii din acest familiar bulb omoara multe organisme, inclusiv bacterii si virusi care cauzeaza dureri de ureche, gripa si raceala. Usturoiul este eficient si impotriva neplacerilor digestive si a diareei. Mai mult, studiile sugereaza ca ar putea preveni declansarea cancerului.
Oamenii de stiinta inca dezbat in legatura cu abilitatea usturoiului de a combate racelile si gripa. In luna martie a anului trecut, a avut loc o investigatie majora a unei organizatii respectate de cercetare, Cochrane Database, si s-a constatat ca aportul de usturoi in timpul iernii poate reduce durata simptomelor racelilor (de la cinci zile jumatate la patru zile jumatate).
Companiile farmaceutice nu sunt insa interesate sa organizeze studii extinse si scumpe, asa cum o fac cand lanseaza medicamente noi, pentru ca nu pot patenta nimic legat de un simplu catel de usturoi. Nu pot deci obtine profit.
Supa de usturoi
Portii: 4
Ingrediente:
26 de catei de usturoi (necojiti)
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de un organic
½ linguri de pudra Cayenne
50 g ghimbir proaspat ras
2 cepe mari taiate felii
150 g de cimbru proaspat tocat
26 de catei de usturoi curatati
50 g unt de lapte de nuca de cocos
1 litru supa de legume
4 felii de lamaie
Instructiuni:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune 26 de catei de usturoi cu coaja intr-un vas de yena. Adauga 2 linguri de ulei de masline si sare. Scutura un pic sa se amestece ingredientele. Acopera bine cu folie de aluminiu si baga la cuptor pana cand usturoiul este maroniu si se inmoaie, cam 45 de minute. Pune la racit. Ia cateii in mana si elibereaza-i din coaja, apoi transfera-i intr-un vas mai mic.
Topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa, cimbrul, ghimbirul si pudra Cayenne si gateste pana cand ceapa devine translucida, cam 6 minute. Adauga usturoiul copt si restul de 26 de catei de usturoi si caleste 3 minute. Adauga supa de legume. Acopera si lasa la fiert pana cand se inmoaie usturoiul, cam 20 de minute. Pune supa in blender apoi. Dupa ce o pisezi bine, pune-o la loc in tigaie, adauga laptele de nuca de cocos si adu la punctul de fierbere. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
La sfarsit, poti pune zeama de lamaie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
