Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supa de usturoi care invinge raceala si gripa

de Madalina Alexe la 2014-04-25
Supa de usturoi care invinge raceala si gripa
Uita de vaccinul antigripal! O supa cu catei de usturoi, ceapa, cimbru si lamaie va distruge aproape orice virus care intra in organism, inclusiv pe cei care produc raceli si gripe. Usturoiul si-a castigat reputatia de ucigator de virusi multumita unuia dintre compusii sai, si anume alicina. Un studiu recent al Washington State University arata ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient decat doua dintre antibioticele cele mai populare care lupta cu bacteriile responsabile cu toxiinfectiile alimentare.


Cand pisam usturoiul, aliina devine alicina. Cercetarile arata ca alicina ajuta la scaderea colesterolului, a tensiunii arteriale si la prevenirea cheagurilor de sange. Usturoiul poate reduce si riscul de arteroscleeroza (intarirea arterelor). Compusii din acest familiar bulb omoara multe organisme, inclusiv bacterii si virusi care cauzeaza dureri de ureche, gripa si raceala. Usturoiul este eficient si impotriva neplacerilor digestive si a diareei. Mai mult, studiile sugereaza ca ar putea preveni declansarea cancerului.
Oamenii de stiinta inca dezbat in legatura cu abilitatea usturoiului de a combate racelile si gripa. In luna martie a anului trecut, a avut loc o investigatie majora a unei organizatii respectate de cercetare, Cochrane Database, si s-a constatat ca aportul de usturoi in timpul iernii poate reduce durata simptomelor racelilor (de la cinci zile jumatate la patru zile jumatate).
Companiile farmaceutice nu sunt insa interesate sa organizeze studii extinse si scumpe, asa cum o fac cand lanseaza medicamente noi, pentru ca nu pot patenta nimic legat de un simplu catel de usturoi. Nu pot deci obtine profit.
Supa de usturoi
Portii: 4
Ingrediente:
26 de catei de usturoi (necojiti)
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de un organic
½ linguri de pudra Cayenne
50 g ghimbir proaspat ras
2 cepe mari taiate felii
150 g de cimbru proaspat tocat
26 de catei de usturoi curatati
50 g unt de lapte de nuca de cocos
1 litru supa de legume
4 felii de lamaie
Instructiuni:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune 26 de catei de usturoi cu coaja intr-un vas de yena. Adauga 2 linguri de ulei de masline si sare. Scutura un pic sa se amestece ingredientele. Acopera bine cu folie de aluminiu si baga la cuptor pana cand usturoiul este maroniu si se inmoaie, cam 45 de minute. Pune la racit. Ia cateii in mana si elibereaza-i din coaja, apoi transfera-i intr-un vas mai mic.
Topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa, cimbrul, ghimbirul si pudra Cayenne si gateste pana cand ceapa devine translucida, cam 6 minute. Adauga usturoiul copt si restul de 26 de catei de usturoi si caleste 3 minute. Adauga supa de legume. Acopera si lasa la fiert pana cand se inmoaie usturoiul, cam 20 de minute. Pune supa in blender apoi. Dupa ce o pisezi bine, pune-o la loc in tigaie, adauga laptele de nuca de cocos si adu la punctul de fierbere. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
La sfarsit, poti pune zeama de lamaie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete cu usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0