Schimbarea stilului de viata este indicat oricarei persoane care prezinta risc de boli cardiovasculare. O dieta pentru scaderea colesterolului, suplimentele pe baza de vitamine si plante, activitatea fizica si gestionarea greutatii sunt doar cateva dintre schimbarile pe care le putem face pentru o stare de bine.
Ne indreptam atentia spre alimentatia sanatoasa si ne axam in randurile de mai jos despre rolul usturoiului in tinerea sub control a bolilor de inima. Intr-o forma sau alta, usturoiul a fost folosit de-a lungul secolelor pentru un numar afectiuni. Unele studii recent insinueaza ca acesta poate reduce depunerea de placa pe artere.
Cercetatorii au descoperit ca usturoiul are calitati similare celor ale vitaminelor antioxidante. Usturoiul contine vitamine A, vitamine C si seleniu, care sunt enzime antioxidante care ajuta in lupta impotriva bolilor cauzate de radicali liberi.
Radicalii liberi sunt de fapt produse secundare ale functiilor metabolice normale ale corpului nostru. Din pacate, acesti compusi interfereaza cu abilitatea anumitor celule de a functiona normal. Ei ataca si slabesc celulele si tesuturile si contribuie la boli, iar antioxidantii ne ajuta sa ii oprim. Proprietatea antioxidanta a usturoiului ar putea duce la o serie de beneficii pentru sanatate:
- imbunatatirea circulatiei
- reducerea tensiunii arteriale
- reducerea colesterolului si trigliceridelor
- imbunatatirea flexibilitatii aortei, care pompeaza sange de la inima catre corp
- reducerea trombocitelor lipicioase (si deci reducerea riscului formarii cheagurilor de sange)
Beneficiile pentru sanatate pe care pare a le oferi usturoiul se leaga de o substanta numita alicina, care contine sulf. Aceasta se activeaza dupa ce usturoiul este zdrobit. Daca nu va deranjeaza mirosul, puteti manca doi catei de usturoi pe zi pentru a va bucura de beneficii. Dar este mai des intalnit usturoiul in stare proaspata sau putin gatit in mancaruri. Dar nu il fierbeti/prajiti prea mult! Acest lucru va distruge alicina benefica.
In general, cei carora le place usturoiul il pot consuma in fiecare zi. Este in regula sa mancati cat doriti atata timp cat nu va da dureri de stomac, acesta fiind cel mai mare obstacol. De asemenea, puteti lua suplimente cu usturoi; cu toate acestea, s-ar putea ca beneficiile sa nu fie la fel de mari.
Avem pentru tine cateva retete delicioase cu usturoi:
Avem pentru tine cateva retete delicioase cu usturoi:
Materialul a fost preluat din lucrarea "Inima sanatoasa in corp sanatos", din care poti afla totul despre tot ceea ce poate aduce alinare inimii tale, in mod natural! Afli despre efecte, dozaje optime si despre tipurile de alimente care potenteaza efectul tratamentelor alternative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.63
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!