Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanta, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanica este contraindicata.
Specialistii ne avertizeaza ca unele medicamente zdrobite sunt distruse de sucul gastric inainte ca acestea sa isi faca efectul in organism.
Spre exemplu, pastilele de Nifedipina, un medicament prescris pentru reglarea tensiunii arteriale, zdrobite inainte de administrare, pot provoca ameteli, migrene si pot creste riscul de producere a unui infarct.
Echipa profesorului Jean Doucet, de la departamentul de medicina interna din cadrul Centre Hospitalier Universitaire a realizat un studiu, in iunie 2009, pe bolnavii din 23 de unitati de geriatrie din regiunea orasului Rouen.
Cercetarea a evidentiat astfel faptul ca un sfert dintre medicamentele prescrise erau pisate pentru a se obtine o pudra care era mai apoi administrata pacientilor. In 42% din cazuri, zdrobirea acelor medicamente era contraindicata.
Transformarea formei unui medicament poate fi periculoasa si expune pacientul la supradozare sau subdozare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
