Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru care esti supraponderala

de Alina Negrutiu la 2014-05-19
3 motive pentru care esti supraponderala
Corpul tau este hranit si conturat de o varietate de factori, incluzand mancarea pe care o mananci, gandurile pe care le ai, emotiile pe care le simti, mirosurile si sunetele la care esti expusa. Relatiile tale si cariera influenteaza si ele. Poti invata sa le folosesti pe toate in favoarea ta, pentru a obtine un corp si o minte sanatoase si o viata pe care o iubesti. Greutatea nu are in totalitate legatura cu ce mananci. Sunt mai multe la mijloc: unele chestiuni simple si altele complexe. Iar cele trei cele mai des intalnite cauze ale supraponderabilitatii sunt...


...neidentificarea cauzei reale, urmarea unei diete stiintifice si tinerea corpului pe post de ostatic al mintii.
Esecul identificarii cauzei reale
Sa luam trei exemple punctuale:
1. Alina se lupta cu o greutate in exces de peste 10 ani. A tinut cateva diete, a slabit, dar nu a reusit sa se mentina. Mananca fructe, multe salate, smoothie-uri si proteine slabe. Are noduli la tiroida si medicul i-a recomandat operatie. Ii este frig tot timpul, este balonata, constipata, depresiva, anemica si isi pierde parul. Problema la ea nu este numai tiroida, ci si rinichii si suprarenalele,
2. Robert este pufos, balonat, supraponderal si obosit tot timpul. Sufera de astm, alergii, infectii ale sinusurilor, colesterol ridicat si dureri musculare din cauza statinelor. Da vina pe varsta. In cazul lui, se pare ca exista probleme de natura fungica, infectie cu Candida, totul din cauza alimentelor care creeaza mult mucus in plamani si sistemul digestiv. Ar trebui sa se concentreze pe alimente iuti si amare. Pe unele care sa-i regenereze imunitatea si santatea plamanilor si cea digestiva. 
Dieta stiintifica
Abordarea stiintifica fata de slabire include numararea caloriilor si a gramelor de grasime. Cantarirea alimentelor. Abtinerea. Controlul. Si medicamente periculoase sau chiar interventii chirurgicale. Stiinta crede ca trebuie sa intelegem mancarea prin nutrienti si calorii. Aceasta perspectiva reductionista are limitari serioase. De aceea sunt din ce in ce mai multe persoane supraponderale sau bolnave. Se cheltuiesc miliarde de dolari pentru a izola nutrientii din alimente in incercarea de a le gasi pe cele perfecte care le vor aduce tuturor sanatate si greutate echilibrata. Aceasta este o abordare inutila. Alimentele ne afecteaza pe fiecare diferit. Nu fiecare beneficiaza in mod egal de alimente care contin aceeasi cantitate de nutrienti si calorii. 
Studiile asupra nutrientilor sunt suspecte, caci nu este posibil sa izolam cu adevarat efectele unui compus. Toti compusii actioneaza sinergetic cu cei din jur.
Valoarea alimentelor se extinde dincolo de nutrientii sai. Mancarea are esenta, caracter si proprietati energetice si terapeutice care depasesc descrierile stiintei. 
Iti este corpul captiv mintii?
Trecutul iti controleaza prezentul? Ai avut mii de experiente de-a lungul vietii si ele te-au facut ceea ce esti azi. In urma lor ti-ai construit o imagine de sine, un set de adevaruri personale care iti ghideaza pasii. Majoritatea oamenilor nu stiu ce-i ghideaza in viata.
Mai esti suparata pe invatatoare? Inca ii mai porti pica celei care a fost promovata inaintea ta acum 10 ani? Ti-au spus parintii ca esti grasa, urata, ca nu esti buna de nimic? Esti invidioasa pe fratele tau? Ai trecut peste vina sau rusinea a ceva ce ai facut in trecut?
Amintirile care stau in colturi ascunse ale mintii ne tin corpul ostatic. Resentimentele, ura, mania, vina si rusinea sunt grele si ne afecteaza. Emotiile au propria energie. Cand cele negative nu sunt rezolvate si anulate, se aduna si cauzeaza stagnari sub forma de greutate in exces si boli.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nutrienti

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0