Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele desene animate cu rol terapeutic, create de o echipa de psihologi din Cluj

de Alina Ilie la 2021-08-24
Primele desene animate cu rol terapeutic, create de o echipa de psihologi din Cluj
O echipa de psihologi clujeni a lansat in premiera mondiala un film de desene animate terapeutic, pentru a-i ajuta pe copii sa depaseasca starile de anxietate, depresie, vinovatie si furie. Odata cu filmul a fost lansata si o carte, ambele fiind intitulate "Retman si Retmagia".


Desenele animate "Retman si Retmagia" se adreseaza unui public diversificat: cercetatori in domeniul psihologiei, psihoterapeuti practicieni, educatori, profesori, parinti si, nu in ultimul rand, copii si tineri.

Filmul de animatie cuprinde cinci episoade a cate 10 minute, puse pe un CD care insoteste cartea. Iata numele fiecarui film animat:

- A fost odata Rationalia. Legile fericirii si Retmagia;
- O excursie in natura. Cum sa invingem depresia;
- O prezentare cu dinozauri. Cum sa invingem anxietatea;
- Cand vrei prea mult. Cum sa invingem vinovatia;
- Înfrangerea lui Irationalius. Cum sa invingem furia.

Cartea cuprinde povesti terapeutice pentru copii si promoveaza gandirea rationala si emotiile sanatoase/functionale.

Personajul principal, atat al cartii, cat si al desenelor animate, Retman, implementeaza principiile de psihoterapie rational-emotiva si cognitiv-comportamentala. Numele de Retman provine de la Rational Emotive Therapy.

"(...) Este personajul prin care psihoterapia rational-emotiva si cognitiv-comportamentala poate sa ajunga mai repede la copii, stiut fiind faptul ca acestia invata eficient prin imitatie, repetand comportamentele modelelor vazute in jur, si modelare, in sensul ca repeta ceea ce face un model, dar pentru a obtine aceleasi recompense si pentru a evita aceleasi pedepse', a explicat psihologul Daniel David.

Psihologul a mai spus ca  filmul de animatie are scopul de a-i ajuta pe copii sa depaseasca anumite stari negative, cum ar fi anxietatea, depresia si furia.

'"Am creat personaje adaptate pentru copii pentru fiecare cognitie irationala cum sunt Catastrofus, Frustratus, Necesarus, Descurajatus, ajutoarele lui Irationalius cu care se lupta Retman. Retman ii invata pe copii ca daca isi controleaza emotiile negative vor fi mai fericiti si functionali.

Copiii trebuie sa inteleaga ca aceste personaje nu se refera la evenimente de viata si la persoane, ci la propriile ganduri. Emotiile noastre nu sunt generate de alti oameni si de evenimente, ci de modul nostru de gandire asupra acestor lucruri", a precizat psihologul clujean.

Sursa: Agerpres
Foto: www.painetworks.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desene animate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre film de animatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psiholog

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0