Åži in acest an, ca si in anii precedenti, sunt asteptati zeci de mii de vizitatori la muzeele din Bucuresti.
"Muzeele cele mai vizitate anul trecut, care au avut aproximativ 20.000 de vizitatori, sunt cele care au traditie in a sarbatori acest eveniment cum ar fi Muzeul "George Enescu", Muzeul de Istorie, Muzeul National de Arta a Romaniei sau Muzeul Labirint, o colaborare interesanta intre Muzeul Antipa si Muzeul Ţaranului Roman", a precizat Angelica Iacob.
Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida" revine, in acest an, in atentia vizitatorilor dupa o pauza de doi ani, in schimb Muzeul Militar National este inchis publicului la editia din acest an.
"Pentru evenimentul din 19 mai, Muzeul Tehnic isi asteapta vizitatorii cu motoarele la turatie maxima si la propriu si la figurat. Evenimentul "Åžtiinta o ia razna la miezul noptii" doreste sa arate ca muzeul este o scoala pentru toti. Oricine poate vedea mecanismele care ilustreaza legile mecanicii, electricitatii sau magnetismului. Alaturi de machete vor fi puse, in stare de functionare, obiecte originale cum ar fi dinamul "Edison" actionat de masina cu aburi Brule care alimenta cu energie electrica Teatrul National din Bucuresti. Instalatia a fost pusa in functiune de un asistent al marelui inventator Edison", a declarat Cristina Untea, reprezentantul Muzeului Tehnic "Dimitrie Leonida".
Un alt punct de atractie pentru vizitatori ar putea fi Muzeul Bellu, unde, in acest an, declarat si anul Caragiale, oamenii pot vedea mormantul scriitorului Ion Luca Caragiale si pe cel ar arhitectului Ion Mincu.
"Am placerea de a va invita anul acesta in "gradina cu suflete" sa comemoram 100 de ani de cand au pasit in Gradina baronului Bellu doi oameni foarte importanti: Ion Luca Caragiale si arhitectul Ion Mincu. La ora 19,00 vom deschide portile "gradinii cu suflete". Avem invitati de seama, avem si expozitii in care cele doua personalitati vor fi puse in valoare pe una din laturile aleii principale, iar toate aceste lucruri se vor intampla pe muzica lui Mozart", a declarat Ana Anton, PR Administratia Cimitirelor.
Muzeul Bellu si Muzeul National Cotroceni au un program mai scurt de vizitare, intre orele 19,00-24,00.
In acest an, pasionatii de arta pot vizita Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in timpul zilei, intre orele 9,00-14,00.
Muzeul care are cel mai lung program de vizitare este cel al Aviatiei Romane, care isi deschide portile incepand cu ora 21,00 si se inchide la ora 5,00.
Vizitatorii muzeelor din Capitala vor avea parte si de cateva surprize. Ei pot castiga o bicicleta sau un telefon mobil daca vor vizita cel putin trei muzee. Tot ce trebuie sa faca este sa completeze un talon existent pe o harta care indica circuitul Noptii Muzeelor si care se gaseste la orice institutie culturala care participa la eveniment si sa-si instaleze pe telefon o aplicatie cu ajutorul careia firma de telefonie care ofera premiile ii poate inregistra in locatiile pe care le viziteaza. Sponsorii evenimentului "Noptii Muzeelor" au pus la dispozitie trei biciclete si cinci telefoane mobile.
In "Noaptea Muzeelor", cei care nu vor sa se deplaseze pe jos pana in centrul Bucurestiului vor putea inchiria aproximativ 100 de biciclete din Parcul Tineretului, iar RATB va pune, gratuit, la dispozitia bucurestenilor, mai multe autobuze.
"Noaptea Muzeelor" este, in acest an, la cea de-a opta editie.
Organizatorii isi propun sa desfasoare, in acest an, si o Gala a Muzeelor unde vor putea fi premiate muzeele cu cei mai multi vizitatori.
Linii RATB pentru Noaptea Europeana a Muzeelor
Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat ca va infiinta in noaptea de 14 spre 15 mai o linie speciala de autobuze, cu ocazia desfasurarii evenimentului cultural 'Noaptea Europeana a Muzeelor', organizat de Asociatia Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti.
Autobuzele vor circula intre orele 21,00 si 4,00, pe urmatorul traseu: Palatul Parlamentului (Muzeul National de Arta Contemporana), Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, Bd. Hasdeu, Str. Vasile Parvan, Calea Plevnei, Str. Mircea Vulcanescu (Muzeul Militar National), Str. Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Bd. Dacia (Muzeul Literaturii), Piata Romana, Calea Dorobantilor (Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi), Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Åžos. Kiseleff (Muzeul National de Geologie), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Marasesti (Muzeul Tehnic National), Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie.
Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri pe Calea 13 Septembrie la Muzeul National de Arta Contemporana, pe Str. Mircea Vulcanescu la Muzeul Militar, pe bd. Dacia la Muzeul Literaturii (situat la intersectia Bd Dacia/Str. Nicolae Iorga), la Piata Romana, comun cu troleibuzele liniilor 79 si 86, pe Calea Dorobantilor in statia Piata Dorobantilor comun cu autobuzele liniilor 131, 301, 330, 331, 335, pe Åžos. Kiseleff , inainte de intrarea in Piata Victoriei, pe Calea Victoriei inainte de intersectia cu Str. Gh. Manu pentru Muzeul National George Enescu, in Piata Revolutiei pentru Muzeul National de Arta al Romaniei, precum si dupa intersectiile cu Bd. Regina Elisabeta pentru Muzeul Municipiului si Str. Lipscani pentru Muzeul National de Istorie, la Piata Unirii in statia Piata Unirii 1, comun cu autobuzele liniilor 104, 116, 117, 123, 124, 232, 312, 313, 783, pe Bd. Marasesti in statia Parcul Carol I (fosta statie a liniei 232) pentru Muzeul Tehnic National.
Linia speciala a RATB va include si un traseu pe la Cimitirul Bellu (Piata Eroii Revolutiei), la initiativa Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, pentru ca acolo se va desfasura evenimentul "O noapte in Gradina cu suflete a baronului Bellu".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!