Ceai de macese - Mod de preparare:
Infuzia se obtine turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se bea cald, pe parcursul a 10 - 15 minute.
Sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice deosebite si pot fi consumate sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. Pe langa faptul ca sunt gustoase si racoritoare, bauturile preparate din macese mentin buna functionare a vaselor capilare si normalizeaza circulatia sangelui.
Ceai de macese - beneficii:
1. Alunga oboseala
Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2, K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care alunga oboseala.
2. Intaresc imunitatea organismului
Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului, prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa, etc).
Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.
Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.
Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.
3. Trateaza afectiunile digestive
Ceaiul de macese trateaza intoxicatiile, diareea si alte probleme digestive.
Cum se prepara infuzia? Doua linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se bea caldut.
4. Combat alergiile
Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul si pulberea de macese sunt indicate in tratarea bronsitelor, astmului si alergiilor.
In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, faringita, pneumonie.
5. Protejeaza inima
Antioxidantii din compozitia lor au un rol protector pentru inima. Astfel, infuzia de macese scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul rau si normalizeaza circulatia sangelui.
6. Te ajuta sa slabesti
Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. 3 cani de ceai de macese pe zi te scapa de constipatie. Totodata, macesele stimuleaza arderile, contribuind la reducerea depozitelor de grasime.
7. Previn cancerul
Antioxidantii, flavonoidele, polifenolii si toate substantele active din compozitia maceselor au capacitatea sa previna anumite forme de cancer.
Mai mult decat atat, alunga crampele menstruale si durerile provocate de sindromul congestiei pelvine. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, sunt utile in caz de osteoartrita.
Pentru ca au un continut ridicat in vitamine, macesele sunt utile in tratamentele de infrumusetare. Folosit in aromaterapie, uleiul de macese imbunatateste starea de spirit, alunga depresia si tensiunea.
In concluzie, ceaiul de macese este o bautura ideala pentru imbunatatirea starii de sanatate a organismului.
Ceai de macese - Contraindicatii
Ceaiul de macese nu are reactii adverse si poate fi consumat pe perioade lungi de timp.
Nici pulpa de macese nu are contraindicatii în administrare, în schimb semintele, mai ales perisorii prezenti pe acestea irita puternic aparatul digestiv si aparatul respirator si nu este recomandata ingerarea lor. Persoanele alergice pot avea reactii alergice severe si chiar crize de astm bronsic, de aceea se recomanda evitarea contactului cu acestia, in cazul bolnavilor alergici.
Mai multe sfaturi gasiti in infograficul nostru despre beneficiile ceaiurilor asupra sanatatii
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.89
din 5
- 1056 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!