Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceai de macese - beneficii si contraindicatii

de Alina Ilie la 12-01-2017
Ceai de macese - beneficii si contraindicatii
Despre macese se stie ca au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele. Pe langa vitamina C, macesele sunt surse excelente de vitamina A, B1, B2, B3, K. Astfel, datorita substantelor continute, ceaiul este eficient in tratarea racelii, tusei si gripei.


Ceai de macese - Mod de preparare:

Infuzia se obtine turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se bea cald, pe parcursul a 10 - 15 minute.
 
Sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice deosebite si pot fi consumate sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. Pe langa faptul ca sunt gustoase si racoritoare, bauturile preparate din macese mentin buna functionare a vaselor capilare si normalizeaza circulatia sangelui. 
 

Ceai de macese - beneficii:

1. Alunga oboseala
Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2, K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care alunga oboseala.
2. Intaresc imunitatea organismului
Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului, prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa, etc).
Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.
Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.
Ceai de Macese
3. Trateaza afectiunile digestive
Ceaiul de macese trateaza intoxicatiile, diareea si alte probleme digestive.
Cum se prepara infuzia? Doua linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se bea caldut.
4. Combat alergiile
Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul si pulberea de macese sunt indicate in tratarea bronsitelor, astmului si alergiilor.
In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, faringita, pneumonie.
5. Protejeaza inima
Antioxidantii din compozitia lor au un rol protector pentru inima. Astfel, infuzia de macese scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul rau si normalizeaza circulatia sangelui.
6. Te ajuta sa slabesti
Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. 3 cani de ceai de macese pe zi te scapa de constipatie. Totodata, macesele stimuleaza arderile, contribuind la reducerea depozitelor de grasime.
7. Previn cancerul
Antioxidantii, flavonoidele, polifenolii si toate substantele active din compozitia maceselor au capacitatea sa previna anumite forme de cancer.
 
Nu se poate trece cu vederea faptul ca ceaiul de macese este recomandat pentru tratarea si prevenirea arteritei, aterosclerozei, dar si a bolilor de rinichi. In acest caz se beau doua cani de ceai de macese pe zi. Are efect diuretic si grabeste eliminarea nisipului dar si a pietrelor de la rinichi.

Mai mult decat atat, alunga crampele menstruale si durerile provocate de sindromul congestiei pelvine. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, sunt utile in caz de osteoartrita.

Pentru ca au un continut ridicat in vitamine, macesele sunt utile in tratamentele de infrumusetare. Folosit in aromaterapie, uleiul de macese imbunatateste starea de spirit, alunga depresia si tensiunea.
In concluzie, ceaiul de macese este o bautura ideala pentru imbunatatirea starii de sanatate a organismului.

Ceai de macese - Contraindicatii

Ceaiul de macese nu are reactii adverse si poate fi consumat pe perioade lungi de timp.
Nici pulpa de macese nu are contraindicatii în administrare, în schimb semintele, mai ales perisorii prezenti pe acestea irita puternic aparatul digestiv si aparatul respirator si nu este recomandata ingerarea lor. Persoanele alergice pot avea reactii alergice severe si chiar crize de astm bronsic, de aceea se recomanda evitarea contactului cu acestia, in cazul bolnavilor alergici.
 

Mai multe sfaturi gasiti in infograficul nostru despre beneficiile ceaiurilor asupra sanatatii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 1056 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de macese

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile ceaiurilor

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0