Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Cel mai dureros tip de despartire

de Viorica Ghinea la 2017-09-18
STUDIU: Cel mai dureros tip de despartire
Fiecare despartire ne doare, insa exista un anumit tip care lasa urme in inima noastra pentru toata viata. Nu vom putea uita persoana respectiva niciodata. Cu siguranta ai trecut si tu printr-o astfel de ruptura sentimentala. Conform specialistilor, iata care este cea mai dureroasa despartire!


Care este cea mai dureroasa despartire


Un studiu realizat de catre specialistii de la Universitatea Cornell, publicat in Personality and Social Psychology Bulletin, arata care este cel mai dureros tip de despartire. Au fost inclusi in jur de 600 de participanti in realizarea acestui studiu. Acestia au fost supusi la patru tipuri de experimente diferite. Primul experiment, cel mai interesant dintre toate, a inclus doua femei care au lucrat in secret cu cercetatorii si un barbat care nu stia de aceasta intelegere.

Pentru a afla cum reactioneaza barbatul in cazul respingerii, cercetatorii i-au dat unei femei un puzzle si i-au cerut sa aleaga pe cineva cu care se lucreze: femeia cealalta,  barbatul ori singura. Aceasta a ales sa lucreze cu femeia cealalta ori singura si a exclus barbatul in fiecare caz in parte.

In celelalte experimente participantii au fost rugati sa impartaseasca momentele in care s-au simtit respinsi. Participantii la cercetare au marturisit ca cel mai mult i-a durut atunci cand au fost respinsi, cand cel drag a ales sa se desparta de ei. Doare mai mult sa fii parasit decat sa fii tu cel care ia decizia separarii, cu atat mai mult daca apare in ecuatia iubirii a treia persoana.

O alta observatie pe care au facut-o cercetatorii este ca cei care au fost parasiti fara prea multe explicatii simteau nevoia cu disperare sa gaseasca un raspuns, chiar daca era unul dureros. Daca nu reuseaau sa gaseasca unul, presupuneau ca a aparut a treia persoana la mijloc.

De ce este acesta cel mai dureros tip de despartire? Pentru ca cel parasit se simte dat la o parte, neiubit si neapreciat. Ce pot sa faca cei aflati in aceasta situatie? Sa alunge gandul ca ei sunt de vina pentru ceea ce s-a intamplat si sa se bucure pentru ca macar povestea respectiva s-a intamplat. Nu este usor sa depasesti o despartire, dar trebuie sa incerci pas cu pas, in fiecare zi, sa te detasezi si sa incerci sa te bucuri de ceea ce iti ofera prezentul. Principala regula este sa nu te uiti prea mult in trecut.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre despartire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0