Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile unei femei mature: Haideti sa salvam fiecare cate un copil

Gandurile unei femei mature: Haideti sa salvam fiecare cate un copil
In aceasta rubrica sunt prezentate aspecte ale unei vieti de femeie care nu acopera neaparat viata unei singure persoane, ele fiind sensibile multor cititoare. De cele mai multe ori, temele par violente, incita discutii si atrag introspectii dure. Uneori insa totul dispare in fata unei adevarate tragedii cand a fi uman inseamna exclusiv a da o mana de ajutor, nemaincluzand slabiciunile de caracter sau obstacole particulare.


S-a prezentat la o televiziune un caz ingrozitor, al unor oameni cu retard psihic avansat. Va amintiti imaginile de dupa Revolutie, cu acei copii aflati in Orfelinatul de la Siret, imaginile rulate obsesiv de televiziunile straine si folosite si, in momentul de fata, pentru a caracteriza Romania? Acei copii au crescut intre timp si doar cativa dintre ei au reusit sa fie infiati si sa devina oameni. Restul sunt pusi intr-un fel de inchisoare unde mananca de doar 9 lei pe zi. Nu au dinti in gura, sunt violenti, nu au apa calda de zeci de ani, nu au acces la nicio forma de informare, nu sunt vizitati de nimeni.
Pe de o parte, acuz familia care i-a abandonat. De fapt, sunt un pic ipocrita, caci nu stiu, personal, daca as fi avut forta necesara de a fi avut grija de un copil cu handicap. Cert este ca i-au lasat in grija statului care nu face altceva decat sa asteapta sa moara.
Am vorbit odata in parc cu o bunica ce lucra la Centrul de la Fundeni pentru copii cu sindromul Down si cu autism. Mi-a spus ca sunt si parinti instariti care isi viziteaza initial copiii, apoi vin din ce in ce mai rar, pana nu mai apar deloc. Problema este ca sunt foarte multi lasati pe mana infirmierelor care fac totul sa le fie si lor mai usor. Pacientii-prizonieri ai propriei vieti si ai statului roman poarta scutece (caci nimeni nu are vreme si dorinta sa-i invete ceva sau poate sunt, intr-adevar, irecuperabili si nu pot fi invatati nicio abilitate sociala). Li se insceneaza cateva sarbatori pe an si atat. Restul zilelor sunt la fel.
Va imaginati cum este sa traiesti fara nicio asteptare, fara nicio bucurie, fara nicio dorinta de a te ridica din pat, fara nimeni care sa te tina in brate si sa te iubeasca? Cum este ca lumina sa se inchida in fiecare seara, fie ca ti-e frica de intuneric, fie ca ai cosmaruri, fie ca te doare capul si ai vrea un ceai?
Va imaginati cum este sa nu ai nicio carte a ta, nicio perna care sa miroasa numai a tine, niciun zambet care sa fie numai al tau? Cum este sa poti sa-ti creezi amintiri, dar sa nu faci asta, caci ele nu-ti apartin, spunandu-ti-se zilnic ca esti un animal, un dobitoc, un handicapat? 
Imi imaginez ca nu toti copiii orfani din Romania au un grad de handicap atat de mare, incat sa nu judece coerent, incat sa poata intelege ca dupa o bataie a inimii va veni o alta, ca dupa zi vine noapte, ca dupa o lovitura vine durere.
Si atunci cum se face ca inca mai exista zeci, sute, mii astfel de cazuri? Cum se face ca noi restul ne ducem mai departe trairea fara tremur in voce? Cum se face ca nu se darama cerul pe noi?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0