Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 trucuri folosite de designerii de interior pentru decorarea livingului

de Sunt Fericita la 2019-04-12
Top 10 trucuri folosite de designerii de interior pentru decorarea livingului
Livingul este cea mai importanta parte a casei, locul in care iti petreci cea mai mare parte din timp, impreuna cu familia si prietenii. De aceea, este important ca acest spatiu sa fie comod si primitor, dar si elegant totodata. Un living modern, cu design deosebit, va inviora atmosfera din intreaga casa.


Avem o veste buna: pentru amenajarea livingului nu este nevoie sa investesti o avere sau sa faci cursuri de design interior. Putina creativitate si cateva surse de inspiratie te pot ajuta sa pui la punct un spatiu perfect pentru relaxare si socializare.


Iata 10 trucuri pe care le folosesc designerii si pe care le poti aplica la tine acasa.


1. Alege o schema de culori potrivita pentru atmosfera pe care vrei sa o creezi

Vrei ca livingul tau sa fie un loc de relaxare sau sa te incarce cu energie? Alege culori neutre cum ar fi tonuri deschise de bleu si alb, pentru o atmosfera relaxanta. De exemplu, peretii in nuante de bleu pal se potrivesc cu mobila deschisa la culoare. Completeaza totul cu un covor bej si vei obtine un living in care te poti relaxa impreuna cu familia si invitatii tai.


Daca, dimpotriva, iti doresti ca livingul sa te invioreze si sa te umple de energie, foloseste culori mai tari. Poti vopsi un perete in oranj sau poti folosi draperii dintr-un material cu model indraznet. Vei crea in living o atmosfera energizanta.


2. Acorda o atentie deosebita podelei

De multe ori ne indreptam atentia asupra peretilor si pierdem din vedere faptul ca podeaua este la fel de importanta. Materialul pe care vei calca in living joaca un rol extrem de important in felul in care te vei simti acolo.


Alege un parchet de calitate, pentru un design modern si elegant. Daca ai copii sau esti o persoana friguroasa, opteaza pentru un covor de mari dimensiuni, cu fir lung. Culoarea lui este de asemenea foarte importanta. Alege un covor in culori tari si asorteaza-l cu cateva detalii din living: pernele de pe canapele, imprimeul draperiilor etc.


3. Amesteca piesele de mobilier

Vremea seturilor de mobilier a cam trecut. Acum, designerii prefera sa amestece piesele de mobilier si sa creeze combinatii interesante din mai multe stiluri. Nu-ti fie teama sa alaturi doua corpuri din materiale si modele diferite. Important este ca ele sa se potriveasca si sa se integreze in designul general. In loc sa optezi pentru o canapea si fotolii din acelasi set, cauta mai degraba piese care arata bine impreuna. Gasesti multe modele de fotolii si canapele pe Vivre.ro si poti face nenumarate combinatii.


4. Creeaza zone de conversatie

Daca iti place sa fii gazda, poti incuraja conversatiile prin felul in care amenajezi livingul. Grupeaza piesele pe care se poate sta, cate doua sau trei, pentru a te asigura ca spatiul invita la socializare.


Pune canapeaua si fotoliile fata in fata si nu izola un scaun intr-un colt al camerei. Nu ai vrea ca cel care se asaza acolo sa fie stingher si sa se simta ignorat.


5. Foloseste lumina ambientala

Pe langa lumina din tavan, nu uita sa adaugi si cateva surse de lumina ambientala. Creeaza spatii luminate discret cu ajutorul lampilor de masa sau cu picior. Important este ca lumina sa fie in diferite straturi in living, iar lampile sa lumineze doar o parte din camera.


6. Schimba pernele decorative

Decorarea livingului poate incepe cu un gest pe cat de simplu, pe atat de eficient: schimba husele canapelei si ale pernelor decorative si vei obtine un aspect nou cu un efort minim.


7. Expune obiectele de valoare

Dacai ai o statueta sau o vaza la care tii foarte mult, fereste-o din calea copiilor sau a invitatilor, dar pune-o in acelasi timp in valoare. Cel mai simplu mod de a face asta este sa o expui pe o etajera speciala.


8. Decoreaza cu tablouri

Da viata peretilor din living cu tablouri indraznete, care sa atraga toate privirile. Incearca sa le grupezi si vei obtine un efect si mai puternic. Nu ridica tablourile prea sus, ci agata-le la nivelul ochilor, astfel incat sa fie observate usor.


9. Incorporeaza televizorul in design

Televizorul joaca un rol central in living si, in functie de preferintele tale, il poti ascunde intr-un corp de mobila special sau il poti lasa descoperit pe o comoda. Daca lasi televizorul la vedere, pe perete, il poti integra in design, incadrandu-l, de exemplu, cu o rama de tablou. Orice varianta ai alege, nu uita sa maschezi firele si cablurile.


10. Nu uita de suprafetele plate

Asigura-te ca ai intotdeauna o suprafata plata in apropierea unei piese de mobilier pe care se poate sta. Poti opta pentru o masuta de cafea mai mare, pe care s-o asezi in fata canapelei, si pentru una mai mica, pentru spatiul dintre doua fotolii.


Alege culorile potrivite si combina piese de mobilier diferite pentru a da un aspect modern livingului tau. Nu uita sa creezi intotdeauna spatii care sa permita socializarea. Astfel vei avea un living demn de invidiat, in care toata lumea se va simti bine primita.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fotoliu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relaxare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0