Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Cand incepe varsta a treia?

de Alina Negrutiu la 2014-05-23
Studiu: Cand incepe varsta a treia?
Un studiu recent arata ca majoritatea respondentilor sunt de parere ca varsta a treia incepe la 68 de ani. Numai ca un alt studiu, de saptamana trecuta, a descoperit ca varsta a treia nu incepe cu adevarat decat la 80 de ani, relateaza Daily Mail. Studiul, aplicat online pe PayingTooMuch.com, a intrebat 2.000 de britanici de peste 40 de ani ce varsta o considera ca apartinand batranetii. Media a ajuns la 80 de ani, adica cu peste 10 ani mai tarziu decat apreciase generatia anterioara.


Realizatorii studiului sunt de parere ca schimbarea de atitudine se datoreaza in mare iesirii mai tarzii la pensie si stilului de viata mai activ. 
„A existat o perioada cand erai considerat batran sau de domeniul trecutului de indata ce ieseai la pensie, dar acum aceasta etapa s-a mutat mult mai tarziu, pentru ca ducem vieti mai sanatoase si mai active chiar si la 70 de ani”, a declarat purtatorul de cuvant al site-ului PayingTooMuch. 
„Pensionarii nu mai sunt vazuti ca oameni care-ti petrec zilele in fotoliu crosetand sau uitandu-se la filme alb-negru si dormind la pranz”.
Pensionarea a devenit, pentru multi, inceputul unui alt capitol. Pensionarii calatoresc, isi descopera hobby-uri noi si, in unele cazuri, incep un stil de viata mai activ si mai incitant decat cel al tineretii lor.
Cand vine vorba de pensionare, doar 11% dintre intervievatii angajati au spus, in 1991, ca vor lucra si dupa varsta de 65 de ani. In 2013, procentajul a ajuns la 36%.
Noul sondaj a scos in evidenta si faptul ca unu din cinci britanici poate ajunge la varsta de 90 ani, fara sa se gandeasca cum ca ar fi batran. 93% declara ca esti pe atat de batran pe cat te simti, iar 82% spunand ca se simt mai tineri decat varsta lor. 61% dintre respodnenti sunt de parere ca batranetea este inca departe de ei.
Exista insa si alte studii care releva perceptii diferite in privinta varstei. De exemplu, conform unui studiu din 2010, oamenii obisnuiti apreciaza ca tineretea se sfarseste la 35 de ani si batranetea incepe la 58. Ceea ce inseamna ca toti anii dintre – toti 23 – sunt varsta mijlocie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 121 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre batranete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta mijlocie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0