Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 reguli pe care le poti incalca, desi esti la dieta

5 reguli pe care le poti incalca, desi esti la dieta
Ce-ar fi lumea daca nu ar exista spiritul de rebeliune? Muzica ar fi plictisitoare, tehnologia, limitata si libertatea ar ramane doar un vis. Sigur, regulile ne ajuta sa mentinem lucrurile in ordine, dar uneori sunt atat de invechite, incat, pentru a obtine progresul, este nevoie sa facem exact opusul a ceea ce ni se spune. Iata un ghid al legilor de dieta pe care le poti incalca.


1. Fereste-te de carbohidrati.
Nu manca gluten. Nu manca grau. Nu manca carbohidrati. Nu manca grasimi. Nu manca carne rosie. Da, traim intr-o lume in care dietele populare descopera cate un „vinovat” pe care-l numesc inamicul slabirii numarul unu. Strategia functioneaza pe termen scurt, pentru ca te forteaza sa mananci mai putin. Dar aceste restrictii sunt imposibil de sustinut in viata reala. Daca vrei sa ai un plan pe care sa-l respecti multa vreme, nu incrimina anumite alimente. Lucreaza asupra comportamentelor asociate: mananca mai incet, nu mai manca daca esti 80% satula si alege alimente neprocesate.
2. Mananca putin la toate mesele.
Nu te stresa privind frecventa meselor. Concentreaza-te pe ce mananci. Si asta pentru ca frecventa nu este la fel de importanta precum calitatea alimentelor. Unii mananca 3 mese pe zi, altii 5-6 mese mai reduse cantitativ. Si cercetatorii au descoperit ca, atata timp cat numarul de calorii este decent, numarul meselor nu influenteaza slabirea.
3. Dieta si exercitiile sunt tot ce conteaza.
Unul din cele mai mari mituri privind pierderea in greutate este ca totul se invarte in jurul caloriilor care sunt consumate versus cele consumate. Dar stiati ca, daca nu dormi suficient, te ingrasi? Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest au descoperit ca persoanele care dorm 5 ore pe noapte sau mai putin depun de 2,5 ori mai multa grasime abdominala decat cele care dorm 6-7 ore pe noapte. Lipsa de somn duce la cresterea apetitului si la scaderea numarului de calorii pe care le consumi. De aceea trebuie sa-ti prioritizezi odihna, la fel cum faci cu mancatul si sportul.
4. Ia gustari mai dese.
Gustarile sunt grozave. Sunt mici, la indemana si te ajuta sa scapi de senzatia de foame. Dar stiai ca marimea unei gustari medii s-a dublat in ultimii 20 de ani? Putem da vina pe industria alimentara pentru asta. Mancam mai mult si nu ne dam seama cat de mult rau ne facem. 
5. Trebuie sa faci sport ore intregi.
Chiar trebuie sa petreci seri intregi la sala? Mai gandeste-te. Cercetatorii din Danemarca au descoperit ca 30 de minute de sport pe zi pot fi la fel de eficiente ca 60 de minute in termeni de pierdere a grasimii. In plus, cercetatorii au descoperit ca trei sesiuni de sport a cate 15 minute pe zi sunt suficiente pentru a pune metabolismul in stare de alerta si pentru a accentua arderea grasimilor. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0