Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te linistesti dupa o zi obositoare? 3 metode

de Sunt Fericita la 2022-03-01
Cum te linistesti dupa o zi obositoare? 3 metode
Tensiunea acumulata de-a lungul unei zile obositoare poate avea urmari serioase asupra starii tale fizice si psihice. Daca aceasta presiune se acumuleaza si nu reusesti sa rupi un cerc vicios, risti sa ajungi de la o simpla indispozitie pana la probleme grave de sanatate sau chiar burnout. Dupa una sau mai multe zile grele adunate la birou, solutia nu este sa te arunci in canapea cu un castron plin de ciocolata si sa recuperezi toate serialele pe care le-ai pierdut din cauza programului aglomerat.


Iata cateva metode care chiar te vor ajuta sa te linistesti dupa fiecare zi obositoare, astfel incat dimineata sa o poti lua de la capat cu bateriile incarcate.


Fa miscare

Principiul „cui pe cui se scoate” functioneaza perfect in situatia data. Dupa o zi plina la birou, in care ai pierdut energie si ai acumulat stres si o multime de toxine in organism, solutia pentru a le elimina este o sesiune de efort. In functie de stilul de viata si de conditia fizica vei putea alege tipul de antrenament potrivit. Scuza ca nu ai timp sa mergi la sala nu este acceptabila. 15 minute in dormitor, langa pat, in fata unui televizor sunt suficiente. Sau o banala plimbare prin cartier, la pas, in aer liber. Daca ai un corp antrenat, poti alege yoga, pilates, zumba, aerobic, cardio, bicicleta, inot sau chiar un sport de echipa. Efortul fizic sustinut te ajuta sa elimini toxinele din organism si favorizeaza eliberarea de endorfine in corp, hormonul fericirii de care ai atat de multa nevoie.


Rasfata-te cu o baie lunga

Zilele grele necesita replici pe masura. Atunci cand ai ajuns acasa, aproape de epuizare, inlocuieste dusul revigorant cu o baie traditionala in cada. Durata si conditiile depind de stilul de viata al fiecaruia. Daca iti ajung 5 minute de stat in apa calda, este suficient. La fel de bine iti poti rapi pentru tine o jumatate de ora sau mai mult, cu muzica in surdina, un amestec de saruri si spuma. Evita lumina puternica de la oglinda de baie, utila de altfel dimineata, cand te machiezi. Alege intensitatea difuza a unor lumanari aprinse in jurul cazii. Uleiurile esentiale pentru aromaterapie difuzate discret iti delecteaza simturile si te ajuta chiar sa te odihnesti mai bine peste noapte, in timp ce apa calda iti relaxeaza complet musculatura. Un pahar de vin rosu servit in aceste conditii nu poate decat sa iti imbunatateasca seara.


Citeste o carte

O regula de baza daca iti doresti sa ai seri linistite este ca in dormitor sa nu intre absolut nici un ecran! Pentru trezire poti folosi un ceas desteptator. Ecranele albastre ale televizorului sau telefonului mobil sunt daunatoare si creeaza o stare de surescitare. In plus, dispozitivele electronice provoaca dependenta si fiecare minut petrecut in fata ecranelor iti intarzie somnul cu alte cateva zeci de minute. Cu totul alta stare iti ofera o lectura de calitate, fie ca alegi sa te asezi in coltul tau de citit, cu un fotoliu si un lampadar la indemana, sau chiar in pat, unde pe noptiera te asteapta continuarea povestii de seara trecuta. Si cititul provoaca dependenta, insa este mult mai odihnitor pentru creier. Relaxarea mintii si a corpului atrage dupa sine un somn de calitate.

Zilele obositoare au devenit un firesc in ritmul vietii cotidiene. Sunt perioade pe care nu le poti evita, asadar trebuie sa te concentrezi pe tehnicile de recuperare. Cu cat iti revii mai usor si mai rapid dupa o astfel de zi, cu atat vei putea sa o iei de la capat cu bateriile incarcate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aromaterapie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei esential

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0