In cazul in care nu aveti propria cultura de mazare si o cumparati de la supermarket, aveti grija sa aiba boabele tare, iar culoarea sa fie verde mediu. Atentie! Culoarea prea inchisa, ori prea deschisa a bobului de mazare arata ca nu este in etapa recomandata pentru a fi consumata.
10 lucruri mai putin cunoscute despre mazare:
- desi are un continut scazut de calorii (sub 100 de calorii la o ceasca de mazare), contine o multime de fibre, proteine si micronutrienti
- previne aparitia cancerului de stomac, datorita cantitatii mari de coumestrol pe care o contine
- joaca un rol important in procesul anti-imbatranire si in fortificarea sistemului imunitar
- previne aparitia ridurilor, bolii Alzheimer, artriteri, bronsitei, osteoporozei si candidei
- regleaza cantitatea de zahar din sange, datorita continutului ridicat de fibre si proteine
- previne aparitia bolilor de inima, datorita compusilor antioxidanti si anti-inflamatorii, care mentin vasele de sange sanatoase
- aduce un aport de sanatate mediului inconjurator, deoarece ajuta la fixarea azotului din aer si la depozitarea sa in sol
- continutul ridicat de fibre din mazare imbunatateste sanatatea intestinului si peristaltismul
- asigura necesarul zilnic de vitamina K si vitaminele B, care contribuie la prevenirea osteoporozei
- niacina din mazare ajuta la reducerea productiei de trigliceride si VLDL, ceea ce duce la un nivel scazut de trigliceride si "colesterol rau" si la un nivel ridicat de HDL, "colesterolul bun".
Va prezentam o reteta inedita de mazare in foietaj, cu smantana si ciuperci:
Lista de cumparaturi:
1 foietaj, 400 g ciuperci proaspete, 1 ceapa, 2 linguri ulei de masline, 200 g mazare, 150 ml smantana, 1 ou, sare si piper
Cum prepari:
Mai intai tai ceapa solzisori si o pui la calit in ulei de masline, in timp ce speli si cureti ciupercile, le tai cubulete si le adaugi peste ceapa.
Dupa ce se calesc ciupercile putin, adauga mazarea si smantana. Amesteca constant cinci-zece minute, iar daca ti se pare compozitia prea groasa, adauga putina apa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar apoi rastoarna intreaga compozitie intr-o tava termorezistenta.
Imbraca intreaga compozitie intr-o bucata de foietaj, fixeaza bine marginile si adauga deasupra oul batut. Baga tava la cuptor la foc mediu, pana se rumezeste aluatul (maxim jumatate de ora).
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!