Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta in Postul Craciunului: topul alimentelor sanatoase

de Alina Ilie la 2016-11-15
Dieta in Postul Craciunului: topul alimentelor sanatoase
Postul Craciunului 2016 a inceput marti, 15 noiembrie si se va incheia pe 24 decembrie, in Ajunul Nasterii Domnului. Spre deosebire de Postul Pastelui, Postul Craciunului este mai usor pentru ca are mai multe dezlegari la peste. Este important sa ne hranim echilibrat si sa avem o dieta diversificata pentru a nu priva organismul de nutrienti.


Iata cateva alimente bogate sanatoase, bogate in nutrienti, care nu ingrasa:

Cereale integrale

Cerealele au carbohidrati si fibre, atat solubile, cat si insolubile, care ajuta la scaderea colesterolului, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange responsabile de aparitia infarctului si a accidentului vascular cerebral. Cerealele sunt importante si ca remediu contra constipatiei.

Ciuperci

Sunt bogate in fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B si iti vor conferi energie. Scad colesterolul prin continutul de fibre si impiedica acumularea de zahar in sange.  

Leguminoase

Fasolea, nautul, mazarea lintea au un continut redus de calorii si sunt pline de nutrienti care ne ajuta sa avem o sanatate optima.

Inlocuieste pateul vegetal din comert cu pateuri sanatoase preparate in casa. Spre exemplu, lintea se prepara foarte rapid si o poti folosi pentru tocanite, supe crema sau pateuri vegetale.

Daca obisnuiesti sa mananci leguminoase saptamanal, cu siguranta veti vedea efecte pozitive asupra sistemului digestiv.

Iata o reteta simpla, ideala in Postul Craciunului: supa de linte>>
 
Nuci si seminte

Consumul de oleaginoase este benefic sanatatii cardiovasculare. Oleaginoasele (migdale, nuci pecan, alune etc.) reprezinta o gustare sanatoasa intre mesele principale si au proprietati antivirale, antioxidante, antiinflamatorii.

Radacinoase

Morcovii, telina, sfecla, cartofii, ghimbirul, guliile, usturoiul, ceapa aduc organismului un aport mare de fibre si fitonutrienti.

Legume verzi

Spanacul, salata verde, varza, patrunjelul, ardeiul gras precum si alte legume verzi sunt bogate in clorofila, fier, fibre, calciu si vitamina C, cu rol esential in prevenirea anemiei, imbunatatirea metabolismului, scaderea tensiunii arteriale si prevenirea aparitiei celulelor canceroase.

Fructe

Fructele contin vitamine si minerale indispensabile pentru sanatatea organismului uman, putand fi consumate in stare naturala, in compoturi, sucuri sau prajituri.

Muraturi

Muraturile sunt o sursa excelenta de probiotice, fiind de mare ajutor in sezonul rece pentru prevenirea virozelor respiratorii. Muraturile contin probiotice, bacterii bune care ajuta la mentinerea tranzitului intestinal. Nenumarate studii au aratat ca sunt de mare ajutor in tratamentul infectiilor cauzate de virusuri, paraziti si fungi deoarece sustin sistemul imunitar si ne intaresc in fata bolilor.

Iata si alte beneficii ale consumului de muraturi>>

Condimente

Condimentele au valoare terapeutica mare, stimuleaza digestia si intaresc imunitatea organismului. Iata ce condimente si fac digestia mai usoara si imprima un ritm mai rapid metabolismului: coriandru, chimion, mustar, scortisoara, paprika, pudra cayenne, piper negru, nucsoara.

Potrivit specialistilor in nutritie, salamul de post, cremele vegetale, cascavalul sau pateul de post contin foarte multi aditivi care ne pun sanatatea in pericol. Cel mai bine este sa gatim in casa, folosind alimente proaspete.

Iata cele mai periculoase 8 alimente de post>>

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Articole similare


Mai multe articole despre dieta de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0