Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu te hidratezi corect? Iata cateva sfaturi utile pentru vara asta

de Camelia Diaconu la 2020-05-22
Tu te hidratezi corect? Iata cateva sfaturi utile pentru vara asta
Hidratarea este elementul esential de care organismul are nevoie pentru o functionare optima. Tocmai din acest motiv auzim tot mai des recomandarea specialistilor de a consuma zilnic minim 2 litri de lichide in fiecare zi. Pentru ca s-a instalat deja sezonul cald, iar corpul are si mai multa nevoie de lichide, iata recomandarile noastre pentru a avea o alimentatie cat mai echilibrata.


Chiar daca avem un corp ce are in compozitie 60% apa, acesta are nevoie permanenta de lichide, pentru a-si pastra intotdeauna o temperatura optima. Lipsa lichidelor poate duce foarte usor la deshidratare, iar aceasta cauza poate afecta si functionarea creierului. Sangele nu mai circula la fel, isi pierde din densitate, pielea se deshidrateaza, iar energia lipseste cu desavarsire. Sunt doar cateva dintre cauzele grave pe care deshidratarea le produce.
 
Pentru a te hidrata corespunzator, iata ce trebuie sa faci:
 
Obisnuiteste-ti corpul cu cat mai multa apa. Bea apa chiar si atunci cand nu iti este sete pentru a-ti active functiile celulelor. Te vei obisnui repede sa bei apa, iar dupa un timp, deja organismul iti va cere acest lucru. Consumul regulat de apa te va ajuta sa iti detoxifici organismul, sa ai energie si o temperatura optima a corpului. 
 
Evita bauturile care duc la deshidratare. Bauturile dulci, in special cele carbogazoase pot duce la deshidratare din cauza zaharului pe care il au in compozitie. Alcool provoaca si el deshidratarea organismului la fel si cafeina. Bineinteles, nu trebuie sa renunti definitiv la ele, insa incearca sa le consumi cat mai rar, iar atunci cand o faci, nu uita sa bei si un pahar de apa pe langa.
 
Consuma fructe si legume. Sunt o multime de fructe si legume care contin apa, de exemplu, castravetele are in compozitie un procent de 95% doar apa. Pe langa apa pe care o bei zilnic, incearca sa introduci in dieta zilnica si un consum semnificativ de legume si fructe, care sa iti asigure aportul de energie de care ai nevoie.
 
Renunta la alimentele grele. Este deja cald afara, iar alimentele grele precum carnea si cartofii prajiti deja nu mai pica la fel de bine. Nu se digera usor, mai ales daca le consumi seara tarziu. Incearca sa mananci carne usoara, peste, fructe de mare, salate care contin multe legume si fructe.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0