Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu sunt grasa, sunt frumoasa si desteapta

Nu sunt grasa, sunt frumoasa si desteapta
De-a lungul vietii mele ca persoana adulta am trecut prin mai multe marimi la haine. Am avut marimea de dinaintea nuntii, cea mai mica greutate pe care am avut-o ca femeie in toata firea, cea care s-a apropiat cel mai mult de idealul meu de trup suplu. Apoi am avut si greutatea de dupa declansarea hipotiroidiei, cea mai mare. Iar apoi au mai fost si anii dintre cand am urcat si coborat de mai multe ori.


Avand atat de multe greutati, stiu ca lumea, inclusiv cea profesionala, ma trateaza diferit in functie de cat de mult cantaresc. Pare nedrept si prostesc: sunt aceeasi persoana si la marimea 10 si la 14. dar adevarul este ca facem cu totii judecati de valoare in functie de aparitia fizica. O faci si tu, o fac si eu. Observam daca o anumita persoana se potriveste asteptarilor noastre. Si, daca ar fi sa ma intalnesc cu tine, as simti probabil, la evaluarea initiala, ca nu ti se pare ca sunt „persoana potrivita”.
M-am luptat ani buni cu acest moment. Este momentul care conteaza, mai ales la locul de munca. Femeile mai pline castiga mai putin, conform unei cercetari compilate de doctor Mark Roehling de la Universitatea Western Michigan. Unul dintre studii a dezvaluit ca femeile caucaziene usor obeze sunt platite cu 6% mai putini decat cele mai suple, iar femeile obeze castiga cu un uluitor 24% mai putin. Si femeile de culoare au de suferit, dar intr-o masura mai mica. Presupunerea nespusa este ca, daca esti grasa, esti lenesa si indisciplinata. 
Unul din momentele mele cele mai proaste a fost cand m-am intalnit cu George, un potential client pentru afacerea mea de consultanta. Acesta lucreaza intr-un mediu unde marimea 10 este una mare. M-am prezentat si el s-a fastacit: „O, credeam ca esti mai subtirica”.
Ne-a luat ceva vreme sa ne revenim din socul initial. Amandurora. De atunci am invatat cum sa abordez problema supraponderabilitatii mele: sa nu arat ca sunt dezamagita de reactii, sa nu ofer explicatii ample privind motivele medicale din spatele aparitiei mele, sa nu fiu agresiva („Ce-ti pasa tie?”), sa nu laud pe altcineva punandu-ma simultan pe mine intr-o pozitie proasta („Eu n-as incapea in veci in pantalonii aia”).
Ideea este sa te simti bine in propria piele. Accepta ideea ca va exista momentul evaluarii (maximum 10 minute). Apoi trebuie sa te pregatesti pentru ca evaluarea sa-ti fie favorabila. 
Adevarul este ca greutatea nu este chestiunea de fond. Persoana din fata ta are nevoie legitima de a sti daca esti sau nu de incredere, cineva cu care poate lucra.
Din moment ce bifezi toate cerintele, scopul tau este sa-l faci pe cel din fata ta sa vada adevarul in cat mai putin timp disponibil. Asa ca imbraca-te in haine de marimea ta (nu in cele in care speri ca vei arata vreodata bine). Daca hainele iti vin bine, emani incredere si pricepere. Lenjeria fina te face sa te simti ca o regina. Iar postura corecta se traduce prin forta interioara.
Accesoriile potrivite fac si ele minuni. O geanta de piele iti poate aduce clienti. La fel si pantofii si ceasul potrivit. 
Cat despre George, m-am intalnit ieri la 6:30 A.M. la sala. Eram transpirata si rosie ca racul, dar el mi-a zambit si mi-a spus: „Arati grozav”. Asa ma si simteam.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supraponderala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femeie

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0