1. Semintele de canepa.
Au toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv noua aminoacizi esentiali pe care organismul nu oo poate produce. Sunt, in fapt, cea mai bogata sursa naturala de acizi grasi (intr-un grad mai mare decat semintele de in), protejand sistemul imunitar, circulator, pilea, organele interne etc. Contin si un procentaj mare de proteine.
2. Semintele de rodie.
Sunt pline de antioxidanti, protejand deci organismul impotriva radicalilor liberi, purtatori de imbatranire si boala. Sucul de rodie mareste oxigenul in sange si previne cheagurile de sange. Semintele au vitamina C si potasiu, putine calorii si fibre din plin. Scad inflamatiile si lupta cu enzimele care distrug cartilagiile.
3. Semintele de susan.
Au foarte multe fibre si minerale, in special zinc, magneziu si fier. Adica cele care lupta cu stresul si ajuat la obtinerea energiei. au dovedite proprietati antiinflamatorii le recomanda celor suferinzi de artita reumatoida sau spondilita anchilozanta. Iar manganul din compozitie ajuta la metabolismul grasimilor si al carbohidratilor, mentinand si densitatea osoasa la cote optime. Magneziul le recomanda pentru scaderea tensiunii arteriale (acizii polisaturati din aceste seminte contribuie si ei la sanatatea inimii) si eliminarea insomniilor si a durerilor de cap. Ce alte afectiuni/simptome sunt prevenite sau diminuate prin consumul de seminte de susan? Somnul precar, tumorile canceroase, colesterol marit, cataracta sau osteoporoza.
4. Semintele de Chia.
O mica samanta este o sursa de energie. Este foarte bogata in acizi grasi omega-3. O portie de 28 de grame de seminte de Chia contine:
- 9 grame de grasimi,
- 5 miligrame de sodiu,
- 11 grame de fibre si
- 4 grame de proteine.
100 de grame de seminte de chia au de 2,5 ori mai multe proteine ca fasolea, de 3 ori mai multa putere a antioxidantilor ca afinele, de 3 ori mai mult fier ca spanacul, de 6 ori mai mult calciu ca laptele, de 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele, de 8 ori mai mult omega-3 ca somonul, de 10 ori mai multe fibre ca orezul si de 15 ori mai mult magneziu ca brocoli.
Aceste seminte au si 18% din doza zilnic recomandata de calciu, 27% de fosfor si 30% de mangan. Are si vitamina B, vitamina C, vitamina E si calciu.
Daca iti place sa gatesti, vei adora Semintele de Chia!
Pentru ca sunt cel mai versatil aliment. Poti sa le adaugi in aluatul pentru paine, prajituri, negrese, briose si alte deserturi... De asemenea, poti folosi Semintele de Chia pentru fripturi, tocanite, cartofi prajiti sau alte feluri principale... Adaugand acest aliment in zeci de feluri de mancare, le poti face mai sanatoase instant.
Ce zici, nu te tenteaza sa le ai si tu in bucatarie?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
