Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce-ncearca corpul tau sa-ti spuna ACUM

Ce-ncearca corpul tau sa-ti spuna ACUM
Daca ti se zbate ochiul trebuie sa mergi la doctor? Probabil ca nu. Dar, uneori, spasmele, zvacnirile, sughiturile sunt indicii care iti arata ca trebuie sa fii un pic mai atenta. La ce? Citeste mai jos.


Crampele picioarelor
Traducere: O zi intreaga pe tocuri sau pe pantofi care nu sprijina arcada talepi piciorului corespunzator duce la crampe si carcei. Un alt posibil vinovat este lipsa electrolitilor din fluidele din corp, mai ales din cauza deshidratarii.
Remediu: Cei care sufera de asa ceva au apelat la tot felul de remedii, printre care consumul de chinina (medicamentul antimalarie) sau asezarea unui sapun sub perna. Pentru rezultate mai bune insa, concentreaza-te pe pantofi de calitate, hidratare corespunzatoare si o dieta bogata in electroliti cum ar fi calciul, potasiul si magneziul (banane si nuci).
Du-te la doctor daca... faci crampe in fiecare saptamana, ceea ce-ti distruge linistea somnului. Unele medicamente pot influenta echilibrul electrolitic atragand crampe cronice. Discuta deci cu medicul.
Sughituri
Traducere: Sughiturile apar cand diafragma, muschiul ce separa toracele de abdomen, se contracteaza brusc, rezultand intr-o blocare abrupta a corzilor vocale. Diafragma este controlata de nervul vag si de cel frenic, iar expertii cred ca iritarea acestor nervi (sa zicem, de exemplu, de un stomac prea mare dupa o masa copioasa) este ceea ce cauzeaza spasmul muschilor. Agitatia si emotiile sunt alti posibili declansatori, caci si acestea pot face ca diafragma sa se contracte.
Remediu: Nu exista niciun tratament stiintific, dar poti sa-ti tii respiratia, sa faci gargara cu apa sau sa apesi pe diafragma, tragandu-ti genunchii la piept.
Du-te la doctor daca... Sughiti de peste 48 de ore, ceea ce-nseamna ca exista o tulburare la nivelul sistemului nervos central.
Ti se zbate ochiul
Traducere: Cauza exacta a spasmului muscular la nivelul pleoapelor ramane un mister, dar doctorii fac trimitere la trinitatea stres, oboseala si cafeina.
Remediu: Mai putine cani de cafea, mai mult somn si mai putin timp legata de scaun ar trebui sa te scape de tic, in vreo doua zile.
Du-te la doctor, daca.... incep si alte parti ale fetei sa aiba spasme. Un tic facial persisteny poate fi un simptom al unei deficiente de calciu sau al unei afectiuni neurologice gen Parkinson.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sughit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parkinson

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0