Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti

5 lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti
Nu este deloc usor sa ai copii si sa-i mai si cresti drept. Copiii isi admira parintii si, de aceea, este important ca fiecare parinte sa vorbeasca despre valori, atitudine potrivita si comportament corespunzator. Poti sa dai militaria jos din pod cat vrei, dar copilul nu va invata asa.


Parintii moderni vorbesc cu copiii si le explica de ce anumite situatii trebuie rezolvate intr-un anume fel. Nu te teme ca nu vor intelege. Repeta ori de cate ori este nevoie ce e de facut si vor invata.
Iata cinci valori pe care trebuie sa si le insuseasca, caci sunt la fel de importante ca mancatul si bautul.
Diferenta dintre bine si rau
Un copil trebuie sa stie diferenta dintre bine si rau. Un parinte trebuie sa-i vorbeasca copilului despre cultura sociala in care creste si principiile acesteia. Nu te poti astepta ca micutul sa aiba principii inca de mic, asa ca este necesar sa ii insufli tu unele, pentru ca atunci cand va creste sa-si poata modela propriile idei pornind de la bazele corecte.
Cand face ceva rau, nu-l certa imediat. Este inca proaspat venit in lume asa ca nu stie toate regulile. Ia-l deoparte si explica-i argumentele pro si contra. Fa legatura cu alte evenimente, pentru a putea vedea imaginea de ansamblu.
Compasiunea
Compasiunea este o calitate pe care orice copil trebuie sa o aiba. Ne uitam in jur si vedem o gramada de oameni suferind si nu ne putem abtine sa nu le impartasim o parte din trairi. Parintii sunt profesorii care isi ghideaza copilul. Asa ca trebuie sa le vorbeasca despre aceasta virtute si despre cum sa ajute cand este cazul, fiind blanzi si plini de compasiune. Du-ti copilul la un orfelinat sa doneze hainute si jucarii vechi si fa-l sa inteleaga importanta gestului sau. Nu numai ca va deveni o fiinta umana mai buna, ci si una proactiva.
Sa stie sa asculte
Copiii din zilele noastre sunt incapatanati. Trebuie sa le vorbesti mult pentru a intelege metoda lor de receptare, dar si potentialul. Uneori este nevoie si de pedeapsa. Pedepseste-l imediat cand face ceva rau, dar nu aplica tactica in mod constant, caci se va obisnui si nu se va indrepta. In orice caz, pedeapsa trebuie sa vina mai tarziu. Vorbeste mai intai cu ele despre dificultatile pe car ele-ar putea intampina cand se comporta intr-un anume fel.
Dreptatea si dragostea
O virtute importanta pe care trebuie sa i-o insufli copilului tau este aceea de a se juca corect cu ceilalti. Poti face asta explicandu-i regulile naturii: „ce dai primesti inapoi”. Nu vrei ca cel mic sa intre intr-o incaierare sau cearta. El trebuie sa fie dragut cu toata lumea. Bunatatea unei persoane nu este niciodata nerasplatita, caci se va intoarce inspre ei. Invata-l sa foloseasca „te rog” si „multumesc”.
Esec si succes
Aceasta ultima lectie este vitala. Intr-o lume competitiva, copilul tau trebuie sa creasca si sa se adapteze. A avea succes este o lectie valoroasa. Da-i exemple de eprsoane de succes si explica-i ca implinirea pasiunii nu trebuie sa aiba loc indiferent de costuri. Radacinile succesului pot fi amare, dar fructele sunt dulci. Nu este un pacat sa faci o greseala, ci sa insisti in ea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psihologia copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre valori

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0