Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care parintii nu ar trebui sa le spuna in preajma copiilor

10 lucruri pe care parintii nu ar trebui sa le spuna in preajma copiilor
Cuvintele pe care le rostesti fara a te gandi de doua ori pot sa submineze increderea de sine a copiilor si culorile in care vad lumea. Ceea ce tu crezi ca este destul de inocent, poate, de fapt, sa afecteze sanatatea fizica si emotionala a copilului.


A creste un copil sanatos acopera si partea in care tu, ca parinte, intelegi cum acesta preia sugestii de la mami si de la tati si le reinterpreteaza in propriul limbaj. Iata ce nu trebuie sa spui in preajma lui.
1. Scoala e plictisitoare. Parintii trebuie sa se abtina sa critice scoala in fata copiilor. Profesorii si parintii chiar trebuie sa fie o echipa care asigura educatia compelta a copilului. Copilul trebuie sa se dezvolte la scoala si sa aiba incredere in invatatoare/ profesori. Atitudinea parintilor fata de scoala influenteaza comportamentul copilului in clasa.
2. Excelent – de rau. Sarcasmul se inrudeste cu cruzimea si parintii nu trebuie sa-l foloseasca prea mult in preajma copiilor, chiar daca vorbesc cu adultii. Copiii vor fi afectati de critici mascate sub forma unei glume. Si sunt prea mici sa-si dea seama ca esti sarcastica si chiar cred ca au facut ceva extrem de rau.
3. ... mea! Ce parinte nu vrea sa intre in pamant dupa ce copilul scapa injuratura in fata unor straini?! Vrei sa eviti situatia asta in familia ta? A fi un parinte bun isneamna sa folosesti un limbaj pe care si copilul tau sa-l poata repeta. Copii oglindesc ceea ce vad si aud in familie., fii deci atenta.
4. Arzi din cauza febrei. Fii atenta cand iti verbalizezi temerile privind sanatatea copilului in fata lui. Se va supara si seva speria. Parintii trebuie sa poarte discutiile serioase intre ei, apoi sa-i ofere copilului o explicatie pe intelesul lui si intr-un ton cat se poate de optimist.
5. Taci din gura! Este greu sa fii parinte, dar abuzul verbal al copilului sau sotului nu este o elctie pe care vrei s-o dai mai departe. Copiii invata mai multe observandu-ne decat daca le tinem predici. Comporta-te ca un model.
6. A muri inseamna ca dormi si nu te mai trezesti. Anumite subiecte sunt dificil de abordat cu copiii, mai ales cand nu vrei sa-i sperii. Dar, daca le spui ca moartea este ca un somn adanc, ii faci sa se teama sa se culce seara. 
7. Sunt asa de grasa. Indiferent ce parere ai despre propriul corp, evita exprimarea obsesiilor despre greutate si dieta i fata copiilor. Acestia iti vor prelua nebunia si o vor reflecta in propriul comportament.
8. Gata, esti pedepsit o luna intreaga. Daca vrei ca cel mic sa invete ceva, nu-l ameninta cu chestii pe care nu le vei aplica niciodata. Foarte putini parintii interzic televizorul o saptamana sau scot ciocolata din meniu definitiv. Amenintarile goale pot fi inspaimantatoare, dar arata ca nu te tii de cuvant.
9. Mai vedem noi... Copilul intelege afirmatia ca pe o negatie. Daca vrei sa spui NU, fa-o cu calm. Daca vrei sa te mai gandesti, este in regula sa-ti aloci niste timp de meditatie, dar nu uita sa revii asupra subiectului. Copilul nu va uita.
10. Nu te teme. Cel mai indicat este sa aflii ce-l sperie si sa rezolvi problema specifica. Daca dai doar din gura, nu rezolvi nimic.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psihologia copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil sanatos

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0