Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri naturale de a trata sinusurile

6 moduri naturale de a trata sinusurile
Infectiile sinusurilor reprezinta o problema raspandita ce poate fi cauzata de numerosi declansatori, de la raceli si gripe, la alergii, fum de tigara si alti poluanti ai aerului. Milioane de oameni sufera de sinuzita cronica, fara a-si da seama ca, de cele mai multe ori, suferinta poate fi redusa prin remedii naturale si prin cateva schimbari de dieta. Iata deci cateva sugestii pe care le poti aborda foarte usor acasa pentru a scapa de durerea si disconfortul asociate inflamarii sinusurilor.


1. Aburul.
Stai un pic mai mult sub dusul cu apa fierbinte si inhaleaza aburul care-ti va deschide pasajele nazale. Poti obtine rezultate similare fierband o cratita cu apa, punand un prosop deasupra capului si respirand aburul cateva minute. Pune mana deasupra vaporilor pentru a te asigura ca nu sunt prea fierbinti, inainte de a te apleca cu fata deasupra lor. Tot aburi respiri si cand mananci supa fierbinte sau bei ceai fierbinte, ambele ajutandu-te sa scapi de iritatia nazala.
2. Controlul temperaturii din casa.
Daca ai prea cald in casa iarna, membranele din interiorul narilor se vor usca. Este mai bine sa mentii temperatura un pic mai scazuta, pana in punctul in care simti nevoia sa te mai imbraci cu un pulover, decat sa ajungi sa transpiri.
3. Apa sarata.
Curata-ti nasul cu solutie salina pentru a-l elibera de mucus si pentru a inmuia pasajele. Amesteca apa calduta cu sare neiodata. Poti adauga si putin bicarbonat de sodiu pentru a elimina senzatia de intepatura pe care ti-o poate da sarea. In timpul operatiunii, nu respira pe nas, deci tine-ti gura deschisa. 
4. Aeriseste.
Chiar daca vrei sa faci economie la energie/caldura in timpul lunilor de iarna, aer statut iti poate agrava problemele cu sinusurile. Din acest motiv, este bine sa aerisesti temeinic incaperile.
5. Umiditatea.
Expertii sunt impartiti in doua in ceea ce priveste umidificatoarele, dar, daca locuiesti intr-o zona cu aer uscat, este foarte probabil ca narile sa ti se usuce. Foloseste un umidificator pentru a respira mai bine in timpul noptii, dar nu exagera. Daca aerule ste prea umed, risti sa ai o problema cu acarienii la care multi oameni sunt alergici.
6. Dieta.
Fii atenta la dieta in timpul infectiilor, caci ceea ce mananci iti influenteaza si viteza de recuperare. Faina, prajelile, produsele lactate, ouale si ciocolata pot inrautati situatia, asa ca evita-le cat de mult poti. Supele, cerealele integrale, uleiurile presate la rece si legumele gatite la abur sunt pariuri sigure. Bea multa apa si evita cafeaua si alcoolul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0