Este, din pacate, adevarat ca exista unele impedimente in vizitarea tarii noastre. Drumurile nu sunt toate cele mai bune, iar parcarile pazite lipsesc cu desavarsire. Asta, insa, nu inseamna ca nu poti sa te relaxezi prin calatorie in Romania. Putina mai multa atentie cu mijlocul de transport si organizarea bagajelor vor fi suficiente pentru a te putea bucura de o experienta in aceste 7 locuri din Romania pe care ar trebui sa le vezi in 2019.
1. Gradina Edenului
Lacul Ochiul Beiului se intinde pe 20 de metri si are o adancime maxima de 6 metri. Este o bijuterie naturala care creioneaza nuante impecabile de verde deschis si azur, fiind numit de catre cunoscatori ai locului "calimara cu cerneala din padure".
Cunoscut ca Gradina Edenului, acest lac si afla in apropiere de trei cascade create de raul Beusnita si la distanta mica de cetatea medievala Ilidia. Traseul de parcurs este placut pentru cei care apreciaza o plimbare imbratisata de natura.
2. Soveja - aerul cel mai bun din Europa
Nu prea vine nimeni pe aici si probabil acesta este unul dintre motivele pentru care statiunea Soveja are cel mai calitativ aer din Europa. Calatorul este cucerit inca inainte de a ajunge la Soveja de peisajul de basm, de padurile de conifere si mesteceni argintii, care dau tarii cel mai curat aer. Comuna, strabatuta de un superb rau si marginita de munti, are parte si de cateva obiective antropice, cum este biserica ctitorita de Matei Basarab in 1654.
3. Letea - cea mai nordica padure subtropicala din Europa
Pe langa acest aspect important, padurea de la Letea este cea mai veche rezervatie naturala din tara noastra. Are o frumusete aparte, salbatica, conservata intr-un fel cum rar mai intalnesti. Situata in judetul Tulcea, sub administratia Comunei C.A. Rosetti, padurea Letea este cea mai nordica padure subtropicala din Europa, cu o vegetatie specifica si cu o flora si fauna neobisnuite pentru tara noastra. Aici se gasesc peste zece specii de orhidee si pasari precum vulturul codalb, prigoria, pupaza si soimuletul de seara.
Padurea Letea este populata de peste 2500 de cai salbatici ce traiesc nestingheriti prin tufarisul des al padurii si ofera un spectacol de basm turistului cosmopolit, ce va gasi printre liane, prin solul nisipos si printre maiestuosii copaci un colt de natura uitata, de o frumusete imbatatoare.
4. Rozariul de la Mandruloc
Cel mai mare parc rozariu din tara si din sud-estul Europei gazduieste peste 2000 de tipuri de trandafiri din toate colturile lumii. Unii dintre acestia au fost chiar si premiati cu aur la diferite competitii internationale de profil. Din cele 25 de hectare, 3 sunt exclusive trandafirilor. Rozariul este o oaza de frumusete, aflata la 10 km de Arad, in apropierea localitatii Mandruloc care iti umple sufletul de emotie si de incantare si iti desfata simturile. Parfumul trandafirilor din parcul Eutopia Gardens te cucereste de la sute de metri distanta...
5. Morile de apa din Rudaria
In apropiere de Muntii Almajului, in comuna Rudaria, se afla cel mai mre complex mulinologic din sud-estul Europei. Peisajul in care cele 22 de mori de apa se incadreaza perfect iti taie respiratia, lasand impresia ca din aceste locuri fantastice s-au inspirat majoritatea basmelor lui Petre Ispirescu, cu zmei si Ilene Cosanzene.
Morile au fost prima oara consemnate oficial in 1722, dar folosirea acestor sisteme primare de macinare dateaza inca din secolele 2-3. Localnicii si-au creat un program de folosire a morilor: fiecare moara este luata in ingrijire de 15-20 de familii, care o folosesc pe rand pentru a-si macina cerealele.
6. Detunatele din Apuseni
Doua maguri vulcanice deseneaza un peisaj neasteptat de frumos in Muntii Metaliferi din Apuseni. Un conglomerat de coloane de bazalt impresioneaza orice vizitator prin forma perfect rotunjita. Datorita valorii geologice si a aspectului lor unic care intruchipeaza doua orgi naturale, Detunatele sunt astazi incluse intr-o rezervatie naturala protejata pe o arie de aproximativ 30 de hectare.
7. Templul Coral din Bucuresti
Acesta este o replica a Templului din Viena care, din pacate, a fost distrus de nazisti in 1938. Acesta din Romania este singurul care mai poate sa aduca aminte despre lacasul original. In prezent se organizeaza tururi cu ghid, dar se tin si servicii religioase.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!