Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stresul, depresia si sarbatorile: Cum sa le faci fata

Stresul, depresia si sarbatorile: Cum sa le faci fata
Stresul si depresia iti pot distruge sarbatorile si sanatatea. Daca ai o abordare realista a vietii, planifici din timp si cauti sprijin, poti insa sa le alungi.


Sezonul sarbatorilor atrage adesea musafiri nepoftiti: stresul si depresia. Si nu e de mirare, avand in vedere numarul crescut de cereri – petreceri, cumparaturi, mancare de facut si cumparat, curatenie si distractie obligatorii, ca sa mentionam doar cateva.
Numai ca, bazandu-ne pe cateva trucuri practice, putem minimiza stresul care impacheteaza sarbatorile. S-ar putea chiar sa ajungem sa ne bucuram de ele,
1. Constientizeaza-ti trairile. Daca cineva apropiat a decedat recent sau nu poti fi alaturi de cei dragi, constientizeaza faptul ca este normal sa fii trista. Este in regula sa plangi pentru a-ti manifesta trairile. Nu te poti forta sa fii fericita doar de dragul sarbatorilor.
2. Cauta un umar pe care sa plangi. Daca te simti singura sau izolata, cauata sa vorbesti cu cineva, fie si numai in comunitatea ta religioasa, de exemplu.
3. Fii realista. Sarbatorile nu trebuie sa fie perfecte sau la fel ca cele de anul trecut. Pe masura ce familiile se dezvolta sau, in orice caz, se schimba, traditiile si ritualurile trebuie si ele sa se adapteze. Alege cateva de care sa te tii si fii deschisa fata de altele noi. de exemplu, daca  sotul e prins intr-un proiect peste hotare, stati pe Skype de Anul Nou.
4. Uita si tu de certuri. Incearca sa-i accepti pe membrii familiei si pe prieteni asa cum sunt, chiar daca nu se ridica la „standardele” tale. Uita de suparari si incearca sa discuti deschis. 
5. Stabileste un buget de cheltuieli. Inainte sa mergi sa cumperi cadouri si mancare, stabileste-ti cat de mult vrei sa cheltuiesti. Apoi respecta bugetul. Nu incerca sa cumperi fericirea cu o avalansa de cadouri. Incearca una din urmatoarele solutii: doneaza unei organizatii caritabile, confectioneaza chiar tu cadourile sau spune-le membrilor familiei sa faceti schimb de daruri.
6. Planifica in avans. Stabileste anumite zile pentru shopping, gatit, vizitat prieteni si alte activitati. Planifica-ti meniurile si apoi cumpara mancare. Si cere ajutor la curatenie si la pregatirile pentru petrecere.
7. Invata sa mai spui si NU. Daca spui DA cand ar trebui sa spui NU, te poate face sa te umpli de resentimente. Vei fi coplesita. Prietenii si colegii vor intelege ca nu poti partifipa la fiecare proiect si activitate. Daca nu-i poti spune NU sefului care te roaga sa lucrezi peste program, sterge altceva din agenda, pentru a face loc pentru ceea ce este important.
8. Nu abandona obiceiurile sanatoase. Nu lasa sarbatorile sa-ti dea peste cap programul de miscare sau dieta vegana pe care tocmai ai inceput-o. Daca o vei face, te vei incarca de stres si vina. Mananca ceva inainte sa mergi la petrecerea de Craciun, pentru a nu sari calul cu dulciurile, branzeturile si bauturile. Dormi suficient si fa miscare.
9. Respira. Fa-ti timp pentru tine. Stai macar 15 minute singura, fara nimic in jur care ti-ar putea distrage atentia, pentru a-ti reimprospata abordarea pe care vrei s-o aplici.
10. Controleaza tu sarbatorile. Nu le lasa sa te stoarca de energie. Vezi ce e de facut pentru preveni acumularea stresului. Invata sa recunosti care sunt elementele declansatoare, cum ar fi presiuni financiare sau personale, pentru a le combate inainte de a duce la o criza serioasa. Cu putina planificare si gandire pozitiva, poti sa-ti regasesti pacea si linistea de sarbatori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pace

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0