Invatarea timpurie este o forma prin care parintii incearca sa il faca pe copil sa cunoasca lucruri noi, inainte de a merge la scoala. Fiecare etapa a dezvoltarii are rolul sau si nu trebuie parcurse in graba pentru a ajunge mai repede la un alt nivel. Dezvoltarea imaginatiei se face in timp, prin joc si exersarea unor roluri, cu folosirea jucariilor in moduri cat mai creative. Iti prezentam cele mai importante trucuri de folosit acasa pentru dezvoltarea imaginatiei copilului.
1. Jocuri creative
Puzzleurile cu animale ajuta la dezvoltarea capacitatii intelectuale a copiilor, fiind considerate jocuri fara varsta. Impreuna cu copilul poti sa construiesti o gramada de variante de puzzleruri, facand echipa si lucrand impreuna. Insa, imaginatia poate fi stimulata cu ajutorul micilor bucati de carton care trebuie imbinate pentru realizarea imaginii finale.
Este amuzant de realizat un puzzler cu sute de piese dupa model, dar fara a urmari tiparul, imaginatia este supusa la noi incercari, rabdarea si memoria sunt incurajate. La final, satisfactia este mare, echipa parinte-copil reuseste sa stabileasca noi conexiuni si sa petreaca timp de calitate impreuna.
2. Povesti interpretate
Povestile sunt mijloacele perfecte pentru dezvoltarea imaginatiei copilului. Modul in care ii spui sau ii citesti povesti copilului contribuie la imaginea pe care o poate vizualiza cel mic despre actiunea naratiunii.
Interpretarea povestii, pe voci, cu mimica, gesturi si cu accesorii pe care le poti folosi contribuie la extinderea imaginatiei copilului.
3. Constructii magnifice
Seturile de constructie si asamblare sunt ideale pentru a stimula creativitatea si imaginatia copilului. Poti decide impreuna cu copilul realizarea unui proiect mai amplu, constructia la care sa lucrati pe etape putand fi complexa. Indiferent de materiale folosite si de modelul pe care intentionati sa il creati, copilul isi exerseaza imaginatia cand construieste.
4. Art & craft
Seturile de creatie sunt excelente pentru a incuraja artele si mestesugurile, modalitati extraordinare pentru copii de a confectiona lucruri cu propriile forte, de a gandi creativ si de a imagina tot felul de opere.
Favorizarea propriei viziuni, realizarea alaturi de copil a unor creatii unice, contribuie la cresterea increderii in fortele proprii, la incurajarea stimei de sine, dar si la stimularea imaginatiei debordante, specifice copiilor.
5. Inventii originale
Cu putin ajutor, cu incurajare si ghidare, folosind materiale din natura, colectate in drumetiile voastre prin parc, copilul poate invata cum sa protejeze natura, sa refoloseasca si sa isi foloseasca imaginatia pentru a concepe lucruri unice, inedite.
Ii poti propune construirea unei casute pentru pasarelele din fata blocului din materiale stranse de voi de afara. Numai imaginatia poate fi limita creatiei, iar infrumusetarea casutei se poate obtine cu cateva produse de arta existente prin casa.
6. Jocuri de rol
Cum ar fi sa va jucati de-a teatrul sau de-a pompierii? Cu jocurile de rol imaginatia copilului este intretinuta si stimulata pentru a descoperi noi modalitati de abordare a unor situatii noi sau pentru a identifica solutii la problemele cu care se confrunta. In plus, cu jocuri de rol, copilul descopera noi meserii, ce ii place si ce nu ii place.
Poate fi amuzant sa ii propui copilului sa schimbati rolurile pentru a vedea daca se poate descurca in pielea parintilor, iar parintele experimenteaza modul in care copilul vrea sa fie perceput.
7. Muzica si distractie
Cu instrumente muzicale de jucarie copilul se poate distra alaturi de parinti, poate compune si canta o gama variata de piese, o excelenta metoda de dezvoltare a imaginatiei.
Ca parinte trebuie sa contribui la dezvoltarea imaginatiei copilului cu jocuri variate varstei si preocuparilor sale. Important este sa iti faci timp si sa te joci cu copilul pentru stimularea imaginatiei si a creativitatii sale, dar si pentru a petrece timp de calitate impreuna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!