Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 trucuri de dezvoltare a imaginatiei copilului

de Sunt Fericita la 2022-11-28
7 trucuri de dezvoltare a imaginatiei copilului
Dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii copilului incepe imediat ce devine constient de mediul in care se afla si este tot mai curios. Cu fiecare joc si jucarie noua folosita pentru distractie, copilul utilizeaza cunostintele si imaginatia, calitati extrem de valoroase de care va avea nevoie la scoala si in viata.


Invatarea timpurie este o forma prin care parintii incearca sa il faca pe copil sa cunoasca lucruri noi, inainte de a merge la scoala. Fiecare etapa a dezvoltarii are rolul sau si nu trebuie parcurse in graba pentru a ajunge mai repede la un alt nivel. Dezvoltarea imaginatiei se face in timp, prin joc si exersarea unor roluri, cu folosirea jucariilor in moduri cat mai creative. Iti prezentam cele mai importante trucuri de folosit acasa pentru dezvoltarea imaginatiei copilului. 

1. Jocuri creative
 
Puzzleurile cu animale ajuta la dezvoltarea capacitatii intelectuale a copiilor, fiind considerate jocuri fara varsta. Impreuna cu copilul poti sa construiesti o gramada de variante de puzzleruri, facand echipa si lucrand impreuna. Insa, imaginatia poate fi stimulata cu ajutorul micilor bucati de carton care trebuie imbinate pentru realizarea imaginii finale. 
Este amuzant de realizat un puzzler cu sute de piese dupa model, dar fara a urmari tiparul, imaginatia este supusa la noi incercari, rabdarea si memoria sunt incurajate. La final, satisfactia este mare, echipa parinte-copil reuseste sa stabileasca noi conexiuni si sa petreaca timp de calitate impreuna. 
 
2. Povesti interpretate
 
Povestile sunt mijloacele perfecte pentru dezvoltarea imaginatiei copilului. Modul in care ii spui sau ii citesti povesti copilului contribuie la imaginea pe care o poate vizualiza cel mic despre actiunea naratiunii. 
Interpretarea povestii, pe voci, cu mimica, gesturi si cu accesorii pe care le poti folosi contribuie la extinderea imaginatiei copilului. 
 
3. Constructii magnifice
 
Seturile de constructie si asamblare sunt ideale pentru a stimula creativitatea si imaginatia copilului. Poti decide impreuna cu copilul realizarea unui proiect mai amplu, constructia la care sa lucrati pe etape putand fi complexa. Indiferent de materiale folosite si de modelul pe care intentionati sa il creati, copilul isi exerseaza imaginatia cand construieste. 
 
4. Art & craft
 
Seturile de creatie sunt excelente pentru a incuraja artele si mestesugurile, modalitati extraordinare pentru copii de a confectiona lucruri cu propriile forte, de a gandi creativ si de a imagina tot felul de opere. 
 
Favorizarea propriei viziuni, realizarea alaturi de copil a unor creatii unice, contribuie la cresterea increderii in fortele proprii, la incurajarea stimei de sine, dar si la stimularea imaginatiei debordante, specifice copiilor. 
 
5. Inventii originale
 
Cu putin ajutor, cu incurajare si ghidare, folosind materiale din natura, colectate in drumetiile voastre prin parc, copilul poate invata cum sa protejeze natura, sa refoloseasca si sa isi foloseasca imaginatia pentru a concepe lucruri unice, inedite. 
 
Ii poti propune construirea unei casute pentru pasarelele din fata blocului din materiale stranse de voi de afara. Numai imaginatia poate fi limita creatiei, iar infrumusetarea casutei se poate obtine cu cateva produse de arta existente prin casa. 
 
6. Jocuri de rol
 
Cum ar fi sa va jucati de-a teatrul sau de-a pompierii? Cu jocurile de rol imaginatia copilului este intretinuta si stimulata pentru a descoperi noi modalitati de abordare a unor situatii noi sau pentru a identifica solutii la problemele cu care se confrunta. In plus, cu jocuri de rol, copilul descopera noi meserii, ce ii place si ce nu ii place. 
 
Poate fi amuzant sa ii propui copilului sa schimbati rolurile pentru a vedea daca se poate descurca in pielea parintilor, iar parintele experimenteaza modul in care copilul vrea sa fie perceput. 
 
7. Muzica si distractie
 
Cu instrumente muzicale de jucarie copilul se poate distra alaturi de parinti, poate compune si canta o gama variata de piese, o excelenta metoda de dezvoltare a imaginatiei. 
 
 
Ca parinte trebuie sa contribui la dezvoltarea imaginatiei copilului cu jocuri variate varstei si preocuparilor sale. Important este sa iti faci timp si sa te joci cu copilul pentru stimularea imaginatiei si a creativitatii sale, dar si pentru a petrece timp de calitate impreuna!
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jocuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre puzzle

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0