Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E bine pentru sanatate sa ai frati?

E bine pentru sanatate sa ai frati?
Pana acum dadeam vina numai pe parinti pentru ca avem urechile clapauge si numai pe ei ii consideram responsabili pentru pasiunea mistuitoare pentru inot, de exemplu. Uitam insa ca si fratii ne influenteaza sanatatea si fericirea pe termen lung, relateaza Daily Mail.


Studii tot mai numeroase documenteaza faptul ca numarul fratilor, diferentele de varsta, pozitia noastra in sirul fratilor pot influenta totul, de la inaltime, la riscul de alergii si la cat de grasi ne facem mai tarziu in viata. Daca fratele tau sufera de o boala si tu esti predispus sa o dezvolti,
„Fratii nu au numai aceleasi gene, dar si aceeasi pozitie sociala si stil de viata. Si invata unul de la altul”, spune Dr. Sanjay Kinra, epidemiolog la London School of Hygieene &Tropical Medicine. 
Cel mai recent studiu realizat de Universitatea Sheffield arata ca barbatii care au mai multi frati sunt mai fertili. Poate fi vorba despre o gena (pe care o au si fratii lor, mostenita fiind de la tata) care le influenteaza fertilitatea. Cercetatorii au descoperit o caracteristica comuna in randul celor 500 de barbati, subiecti ai studiului: o motilitate mai mare a spermatozoizilor. 
Te-ai uitat mereu la fratele tau mai mare ca la soare? Sunt sanse mari sa trebuiasca fizic sa faci asta, pentru ca cercetarile arata ca mezinii sunt mai scunzi. Un studiu realizat la Universitatea College London in 2007, pe 14.000 de familii, a aratat ca, in general, inaltimea cea mai mare o au copiii unici. Urmeaza primii nascuti. Cu cat o persoana are mai multi frati sau mai multe surori mai mari, cu atat e mai scunda. Explicatia: mezinii au parte de resurse mai limitate (atentie, hrana, bani).
Intrebarea e atunci: e mai bine fara frati si surori? Cercetatorii spun ca nu, pentru ca cei care sunt unici la parinti sunt mai predispusi la eczeme, febra fanului si alte fenomene alergice. Specialistii leaga acest fenomen de ipoteza igienei: un mediu foarte curat si lipsa de expunere la patogeni in masura suficienta afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a se antrena si ii face pe oameni sensibili la diverse substante care altfel nu le-ar face niciun rau.
Cat despre pericolul de ingrasare, rezultatele sunt contradictorii, poate si pentru ca ingrasarea este influentata de mai multi factori.
Pe de o parte, daca ai frati, iti scade riscul de a deveni obez (un studiu american din 2006 spune ca risucl obezitatii svade cu 14% dupa fiecare frate sau sora). Un studiu al Universitatii din Copenhaga in schimb spune ca mezinii, dimpotriva, sunt mai predispusi sa fie obezi, pentru ca mama fiind la o varsta mai inaintata este posibil sa fie supraponderala, ceea ce expune copilul la risc de obezitate. In fine, un studiu de anul trecut care a avut 12.700 de participanti din mai multe tari din Europa a aratata ca un copil unic se confrunta cu un risc cu 50% mai mare de a fi supraponderal sau obez, in comparatie cu copiii care au frati sau surori.
Cat despre IQ, multe studii au demonstrat ca IQ-ul este mai mare la copiii mai mari, desi diferentele nu sunt insurmontabile si nici nu trebuie sa constituie motiv de ingrijorare. Un studiu din 2007 efectuat in Norvegia, pe 25.000 de participanti, a aratat ca IQ-ul primilor nascuti este, in medie, cu 2,3 puncte mai mare decat in cazul copiilor numarul 2.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fertilitate

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0