Merisoarele au in compozitie proantocianide care previn aderarea E. Coli de tractul urinar. Datorita numeroaselor proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, suc de merisoare este considerat un remediu natural pentru afectiuni precum litiaza renala, boli renale, boli ginecologice (cistita), nefrita etc. De asemenea, pe langa consumul unui pahar de suc de merisor in fiecare zi, in dieta mai pot fi incluse si suplimentele cu extract de merisor.
Probiotice
Principalele probiotice se gasesc in lactatele fermentate: iaurturi, sana, kefir, branza de vaci fermentata. Aceste microorganisme vii sunt de mai multe tipuri, fiecare avand proprietati specifice. Cele mai cunoscute tulpini de bacterii benefice sunt Bifidobacterium si Lactobacillus.
Asadar, lactatele, prin continutul de bacterii benefice, favorizeaza echilibrul florei intestinale si imbunatatesc activitatea barierei intestinale contra agentilor patogeni externi. Totodata, probioticele stimuleaza sistemul imunitar in lupta contra infectiilor de sezon.
"Conceptul probiotic consta in aceea ca, daca bacteriile benefic sunt introduse in tractul digestiv la momentul la care organismul este expus la boli sau dupa un tratament puternic cu antibiotice (care distrug si flora probiotica), dezechilibrul sistemului digestiv poate fi minim. Spre exemplu, flora intestinala are nevoie de 6 luni sa se regenereze dupa un tratament de 7 zile cu antibiotice. In schimb, probioticele se comporta ca niste antibiotice naturale, care favorizeaza functionarea normala a tractului digestiv, insa pot inactiva agenti patogeni periculosi, cum ar fi Salmonela, E-coli, stafilococi etc", declara nutritionistul Lygia Alexandrescu pentru Agerpres.
Pe langa lactate, iata si alte surse de probiotice>>
D-Manoza
In cazul in care sunteti predispus la infectii ale tractului urinar, un alt antibiotic natural este D-Manoza, un tip de zahar inrudit cu glucoza si fructoza. Aceasta participa la o multitudine de procese celulare, inhiba cresterea celulelor tumorale si ne protejeaza de infectiile parazitare, bacteriene, virale si fungice si are un rol important in refacerea tesuturilor.
D-Manoza impiedica aderarea bacteriei E.coli la peretii uretrei, vezicii urinare si rinichilor, astfel incat este eliminata din organism prin urina. Astfel, s-a dovedit ca efectul D-manozei nu consta doar in distrugerea bacteriilor, ci si eliminarea bacteriilor patogene prin urina.
Se gaseste in mod natural in fructe ca agrise, afine, coacaze, precum si in legume ca fasolea verde, broccoli, vinetele, alge, ciupercile shiitake.
Sursa: www.prevention.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.5
din 5
- 16 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!