Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 remedii naturale pentru infectiile urinare

de Viorica Ghinea la 2017-09-14
3 remedii naturale pentru infectiile urinare
Despre infectiile urinare este important de stiut ca apar atunci cand tractul urinar este invadat de agenti patogeni, precum E. Coli (Escherichia Coli), stafilococi sau Chlamydia. In afara tratamentului recomandat de medic, pentru a grabi perioada de vindecare si a ameliora simptomele putem apela la 3 remedii naturiste:


Suc de merisoare

Merisoarele au in compozitie proantocianide care previn aderarea E. Coli de tractul urinar. Datorita numeroaselor proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, suc de merisoare este considerat un remediu natural pentru afectiuni precum litiaza renala, boli renale, boli ginecologice (cistita), nefrita etc. De asemenea, pe langa consumul unui pahar de suc de merisor in fiecare zi, in dieta mai pot fi incluse si suplimentele cu extract de merisor.

Probiotice

Principalele probiotice se gasesc in lactatele fermentate: iaurturi, sana, kefir, branza de vaci fermentata. Aceste microorganisme vii sunt de mai multe tipuri, fiecare avand proprietati specifice. Cele mai cunoscute tulpini de bacterii benefice sunt Bifidobacterium si Lactobacillus.

Asadar, lactatele, prin continutul de bacterii benefice, favorizeaza echilibrul florei intestinale si imbunatatesc activitatea barierei intestinale contra agentilor patogeni externi. Totodata, probioticele stimuleaza sistemul imunitar in lupta contra infectiilor de sezon.

"Conceptul probiotic consta in aceea ca, daca bacteriile benefic sunt introduse in tractul digestiv la momentul la care organismul este expus la boli sau dupa un tratament puternic cu antibiotice (care distrug si flora probiotica), dezechilibrul sistemului digestiv poate fi minim. Spre exemplu, flora intestinala are nevoie de 6 luni sa se regenereze dupa un tratament de 7 zile cu antibiotice. In schimb, probioticele se comporta ca niste antibiotice naturale, care favorizeaza functionarea normala a tractului digestiv, insa pot inactiva agenti patogeni periculosi, cum ar fi Salmonela, E-coli, stafilococi etc", declara nutritionistul Lygia Alexandrescu pentru Agerpres.

Pe langa lactate, iata si alte surse de probiotice>>

D-Manoza

In cazul in care sunteti predispus la infectii ale tractului urinar, un alt antibiotic natural este D-Manoza, un tip de zahar inrudit cu glucoza si fructoza. Aceasta participa la o multitudine de procese celulare, inhiba cresterea celulelor tumorale si ne protejeaza de infectiile parazitare, bacteriene, virale si fungice si are un rol important in refacerea tesuturilor.

D-Manoza impiedica aderarea bacteriei E.coli la peretii uretrei, vezicii urinare si rinichilor, astfel incat este eliminata din organism prin urina. Astfel, s-a dovedit ca efectul D-manozei nu consta doar in distrugerea bacteriilor, ci si eliminarea bacteriilor patogene prin urina.

Se gaseste in mod natural in fructe ca agrise, afine, coacaze, precum si in legume ca fasolea verde, broccoli, vinetele, alge, ciupercile shiitake.


Sursa: www.prevention.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infectii urinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de merisoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probiotice

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0