1. Include mai multe proteine in dieta
De fapt, proteinele vor ajuta la echilibrarea zaharului din sange si astfel ajuta la reducerea poftei de zahar. Unele dintre cele mai bune alimente proteice includ:
- carnea de vita;
- laptele de capra, chifirul, iaurtul;
- lintea si fasolea;
- pestele precum somonul, macroul, tonul etc.;
- carnea de pui bio;
- ouale provenite de la gaini crescute in aer liber.
2. Consuma mai multe grasimi sanatoase
Exemple in acest sens sunt somonul, avocado, uleiul de masline si uleiul de cocos. Grasimile sanatoase sunt vitale pentru organism deoarece furnizeaza acizi grasi omega 3 si omega 6 necesari pentru o serie de procese. In plus, au rolul de a ajuta la asimilarea vitaminelor - A, D, E, K. Grasimile "bune" sunt insotite de proteine, vitamine liposolubile, enzime, lecitina plus multe alte substante nutritive. Te vei convinge ca dupa o masa principala cu somon nu vei mai simti nevoia de o gustare dulce.
3. Include mai multe fibre
Fibrele mentin senzatia de satietate mai mult timp. Incepe sa adaugi in dieta mai multe alimente bogate in fibre, in special legume, nuci si seminte, cum ar fi semintele de chia si semintele de in. Alte surse bune de fibre includ:
- avocado;
- pere;
- fructe de padure;
- nuca de cocos;
- anghinare;
- mazare;
- bame;
- dovleac placintar;
- varza de Bruxelles;
- naut;
- fasole;
- linte;
- quinoa.
Fibrele alimentare pot ajuta, de asemenea, in urmatoarele afectiuni:
- ateroscleroza;
- cancer;
- colita;
- constipatie;
- boala Crohn;
- diabet;
- diaree;
- hemoroizi;
- boli de inima;
- sindromul colonului iritabil;
- pietre la rinichi;
- obezitate.
4. Consuma mai multe alimente acide sau bogate in probiotice
Consumul de alimente bogate in probiotice (chefir si iaurt), legume fermentate (varza murata, castravetii, gogosarii), precum si otetul de mere, sunt excelente pentru alungarea poftei de dulce.
5. Foloseste alternative sanatoase la zahar
Bananele sunt bogate in fibre si potasiu si o sursa buna de vitamine B6 si C. De asemenea, sunt dulci in mod natural, cu o aroma subtila, inlocuind cu succes zaharul in diverse preparate pregatite in casa. Fructele de padure, smochinele, curmalele, merele, perele si strugurii sunt inlocuitori ideali pentru zahar in retete.
Siropul de artar este o sursa remarcabila de mangan si contine calciu, potasiu si zinc. Bogat in antioxidanti, acest indulcitor natural ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la reducerea daunelor oxidative.
Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!