Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce nu stii despre patrunjel

de Alina Ilie la 2014-06-11
Ce nu stii despre patrunjel
Patrunjelul face parte din familia radacinoaselor si este o planta care nu lipseste din gradina. Sunt cultivate doua soiuri: unul cu frunze crete care este folosit adesea ca decor pentru mancarea din restaurante si cel de-al doilea cu frunze plate, denumit si italian, care se aseamana cu coriandrul.


Patrunjelul este o sursa buna de vitamine (vitamina A, vitamina C), minerale (calciu, magneziu, zinc, potasiu), fibre, uleiuri volatile si flavonoide. Frunzele de patrunjel poate fi folosite atat prospete cat si uscate. Adaugat in salate, supe, ciorbe, tocanite ofera un plus de culoare si o aroma deosebita.
Spre exemplu, salata de patrunjel cu frunze si radacina, cu morcovi, telina, marar, ulei de masline si zeama de lamaie este un preparat consistent, o alegere ideala pentru pranz sau cina.
Pe plan intern, radacina de patrunjel este folosita pentru tulburari digestive, probleme ale tractului urinar si bronsita. Medicii recomanda planta si pentru reumatism sau pietre la rinichi, informeaza digherbs.com.
De asemenea, sucul este recomandat pentru infectii, dureri menstruale, alergii, dar si pentru scaderea tensiunii arteriale.
Contine multe vitamine si minerale care ajuta la detoxifierea organismului. Mai mult, este un bun diuretic si laxativ si poate fi folosit pentru a combate flatulenta. Sa nu uitam ca intareste si oasele.
Pe plan extern, sucul de patrunjel calmeaza durerea de dinti si totodata improspateaza respiratia.
Frunzele zdrobite pot fi aplicate pe piele pentru a calma mancarimile. Sucul obtinut din frunzele plantei mai poate fi folosit pentru a calma ochii obositi si iritati.
Decoctul se obtine prin fierberea unei radacini de patrunjel in 300 ml apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Se administreaza de 3 ori pe zi.
Pentru ca ofera stralucire parului, poate fi utilizat cu succes ca balsam de par, inlocuind produsele din comert.
Tot sucul de patrunjel are puterea de a alunga tusea si de a intari sistemul imunitar.
Precautii
Desi patrunjelul are foarte multe beneficii, nu este indicat femeilor insarcinate, putand genera contractii uterine. Nu este recomandat nici mamelor care alapteaza deoarece reduce lactatia.
Patrunjelul nu este o planta pretentioasa, prin urmare poate fi cultivata in ghiveci si tinuta in bucatarie sau pe balcon.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre patrunjel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre radacina de patrunjel

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0