Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta de a face un gratar sanatos

Arta de a face un gratar sanatos
Vara este aici. Si ea vine la pachet cu vacante, gradini pline de verdeata si gratare cu prietenii si familia. Din nefericire, mancarea facuta pe gratar a fost asociata unui risc crescut de cancer.


1. Fii atenta la valvataile flacarilor, pentru ca sa nu ti se arda mancarea. Alimentele carbonizate sunt asociate cu producerea de carcinogeni.
2. Gateste la temperaturi scazute. Cand alimentele, cum ar fi carnea, sunt preparate la temperaturi inalte sau vin in contact cu flacarile, se pot forma compusi ca amine heterociclice sau hidrocarburi policiclici aromatici. Ambii sunt cunoscuti carcinogeni. Bineinteles, nu este nevoie sa le pronunti numele fara greseala, pentru a reduce riscul expunerii la acesti carcinogeni. Bineinteles, daca gatesti carne, trebuie sa te asiguri ca temperaturile sunt suficient de inalte pentru a ucide microbii.
3. Daca gatesti carne, marineaz-o in ulei de masline si suc de lamaie. Acestea reduc formarea compusilor care cauzeaza cancer cu 99% in timpul prepararii, dar adauga si aroma si ajuta la mentinerea fragezimii.
4. Alege alimente sarace in grasimi, cum ar fi legumele, bucati de carne macra, carne de pasare sau peste. Aminele heterociclice si hidrocarburii policiclici aromatici se formeaza in principal cand grasimea este incallzita la temperaturi inalte sau cand cade in flacari si formeaza fum. 
5. Taie excesul de grasime inainte de a gati carnea (vezi motivele mai sus, la punctul numarul 4).
6. Adauga ierburi aromatice proaspete sau uscate pentru a reduce riscul de cancer. Vorbim de busuioc, menta, rozmarin, cimbru, oregano si salvie. Pune-le in solutia de marinare. Scazi riscul aparitiei cancerului si adaugi aroma.
7. Nu gati legumele in exces. 
8. Curata gratarul inainte de fiecare utilizare. Nu numai ca este mai apetisant sa mananci mancare care este gatita pe un gratar curat, dar reduci si cantitatea de carbune carbonizat ingerata. Partile carbonizate duc la crearea de radicali liberi care sunt asociati imbatranirii premature, bolilor si distrugerii tesuturilor. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0