Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Prajelile sunt mai periculoase decat crezi

Prajelile sunt mai periculoase decat crezi
Prajelile sunt mai periculoase decat crezi

Chiar si persoanele care lupta activ sa duca un stil de viata sanatos nu pot sa nege ca prajelile sunt gustoase. Aroma pe care o imprastie si senzatia pe care ti-o da fiecare imbucatura fac aceste alimente sa fie oarecum irezistibile. Numai ca prajelile vin la pachet si cu nenumarate efecte adverse pentru sanatate.


Risc de cancer
Consumul regulat de alimente care se prajesc in baie de ulei, cum ar fi gogosi, pui prajit, peste prajit sau cartofi prajiti creste riscul de cancer la prostata, conform unui studiu din 2013 efectuat de Fred Hutchinson Cancer Research Center. Aceasta conexiune este cauzata de formarea compusilor carcinogeni din alimentele care sunt gatite la temperaturi foarte inalte. 
Alimentele gatite la temperaturi mari, in special cele bagate in baie de ulei, contin multi compusi asociati stresului oxidativ si inflamatiei cronice. Si acestea cresc riscul de cancer. De exemplu, un piept de pui bagat in ulei un sfert de ora are de 10 ori mai multe astfel de substante chimice decat unul fiert o ora.
Cercetarile anterioare au demonstrat ca alimentele prajite cresc riscul de cancer de san, de esofag, de plamani si de pancreas.
Sanatatea cardiovasculara si a inimii
Conform unui studiu din 2011, femeile la postmenopauza care consuma mai mult peste prajit sunt supuse unui risc mai mare de probleme de inima. De fapt, o singura portie de peste prajit pe saptamana creste riscul de insuficienta cardiaca cu 48%. Cu toate ca pestele, in special cel gras, este recunoscut pentru faptul ca are acizi grasi omega-3 care imbunatatesc sanatatea cardiovasculara, prajirea in ulei anuleaza aceste efecte si creeaza compusi care sunt foarte daunatori inimii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Bacalaureat 2019 Teste rezolvate la limba si literatura romana profil real


Teste in conformitate cu  programa BAC la limba si literatura romana 2019 Copilul dvs se afla in fata unui pas important din viata lui examenul de bacalaureat altadata numit si examenul de maturitate   Sunteti ingrijorat E normal Pentru ca trecerea cu bine a examenului de bac inseamna accesul la o anumita facultate ba chiar si...

Oferta Speciala
valabila 48h
Substante chimice toxice
Cercetarile efectuate de cercetatorii spanioli si portughezi publicate in 2012 in Food and Chemical Toxicology au descoperit ca batoanele de peste prajit contin compusi furanici. Desi acestia imbunatatesc mirosul si gustul mancarii, sunt banuiti acum a fi carcinogeni.
In general, temperaturile ridicate produc mai multi derivati furanici, in timp ce prajelile indelungate fac acelasi lucru. Pe de alta parte, cu cate a trecut mai multa vreme de la prajire, cu atat scade si cantitatea de derivati furanici. Asadar, cand gatesti ceva la cuptor, asteapta 10 minute ca preparatul sa se raceasca si abia apoi invita lumea la masa.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi de nutritie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Spune-ne opinia ta despre "Prajelile sunt mai periculoase decat crezi"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 4 =

Cele mai citite articole

De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta ...
Unul dintre preparatele preferate de multi dintre noi, pizza, din cauza modului de preparare, poate ...
Acum e momentul cel mai bun pentru a incepe sa lucrezi la silueta ta! Incearca dieta cu mere.

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0