Multe dintre alimentele pe care le regasim in comert trebuie atent verificate inainte de consum. Ingredientele din compozitie nu sunt intotdeauna benefice sanatatii, ba mai mult, pot provoca boli grave, precum cancerul. Iata ce alimente ar trebui sa limitezi din dieta zilnica!
Carne rosie. Multe dintre preparatele din carne au in compoziie nitrati sau nitriti care sunt cancericeni. Vorbim aici despre bucatile de carne de vita, umplute la randul lor de alta carne precum salamul sau prosciutto. Consumul de carne rosie a fost de multe ori asociat cu afectiuni grave precum cancerul pancreatic sau probleme la nivelul stomacului. De asemenea, gatitul necorespunzator poate agrava intreaga situatie. De exemplu, gatitul la o flacara deschise poate produce anumiti compusi, care sa cauzeze cancer. Este recomandata carnea preparata la gratar, mai ales carnea de curcan si de pui deoarece asigura organismului cantitatea de proteine de care are nevoie.
Conserve alimentare. Multe dintre conservele din magazine au in compozitie bisfenol A (BPA), ingredient care este extrem de daunator AND-ului. Aceste ingredient pote creste riscul aparitiei cancerului, dar si al diabetului de tip 2. Cel mai indicat este sa citesti cu atentie lista ingredientelor din conserva, pentru a te asigura ca nu exista BPA in compozitie.
Muraturi. Un consum zilnic de muraturi poate duce la aparitia cancerului de stomac. Acestea nu trebuie scoase definitiv din alimentatie, cel mai important este sa fie consumate cu moderatie. Spre exemplu, varza murata contine probioticele de care organsmul are nevoie. Nu uita nici de condimentele din muraturi. Acestea sunt foarte importante pentru aroma finala, asa ca incearca sa folosesti scortisoara, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, ceapa si usturoi proaspat, oregano, cuisoare, turmeric.
Alcoolul. Un pahar de vin rosu este recomandat inainte de masa, insa un consum exagerat de alcool poate duce la dezvoltarea multor tipuri de cancer. Consumul ridicat debauturi alcoolice poate produce cancerul mamar, cancerul de colon sau cancerul la ficat.
Uleiurile partial hidrogenate. Multe alimente au in compozitie uleiuri partial hidrogenate, mai ales produsele de panificatie si cele procesate. Aceste uleiuri sunt de fapt forma de grasime pe care o gasim in stare solida. Uleiurile partial hidrogenate pot imbunatatii gustul si proprietatile de conservare, insa nu si starea sanatatii. Acestea pot produce cancerul mamar, dar si cancerul rectal. Asa ca, evita produsele care au printre ingrediente si ulei partial hidrogenat.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.84
din 5
- 16 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!