Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Alimente care cresc riscul de cancer

Alimente care cresc riscul de cancer
de la 2018-09-17
Alimente care cresc riscul de cancer

Deja stim ca activitati precum fumatul sau mersul prea des la solar pot duce la aparitia cancerului, insa, pe langa acestea, obiceiurile alimentare pe care multi dintre noi le avem pot avea un rol extrem de important. Sunt alimente, care, mai ales daca sunt gatite necorespunzator pot duce la dezvoltarea cancerului. Iata cateva dintre cele mai importante.


Multe dintre alimentele pe care le regasim in comert trebuie atent verificate inainte de consum. Ingredientele din compozitie nu sunt intotdeauna benefice sanatatii, ba mai mult, pot provoca boli grave, precum cancerul. Iata ce alimente ar trebui sa limitezi din dieta zilnica!
 
Carne rosie. Multe dintre preparatele din carne au in compoziie nitrati sau nitriti care sunt cancericeni. Vorbim aici despre bucatile de carne de vita, umplute la randul lor de alta carne precum salamul sau prosciutto. Consumul de carne rosie a fost de multe ori asociat cu afectiuni grave precum cancerul pancreatic sau probleme la nivelul stomacului. De asemenea, gatitul necorespunzator poate agrava intreaga situatie. De exemplu, gatitul la o flacara deschise poate produce anumiti compusi, care sa cauzeze cancer. Este recomandata carnea preparata la gratar, mai ales carnea de curcan si de pui deoarece asigura organismului cantitatea de proteine de care are nevoie.
 
Conserve alimentare. Multe dintre conservele din magazine au in compozitie bisfenol A (BPA), ingredient care este extrem de daunator AND-ului. Aceste ingredient pote creste riscul aparitiei cancerului, dar si al diabetului de tip 2. Cel mai indicat este sa citesti cu atentie lista ingredientelor din conserva, pentru a te asigura ca nu exista BPA in compozitie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Muraturi. Un consum zilnic de muraturi poate duce la aparitia cancerului de stomac. Acestea nu trebuie scoase definitiv din alimentatie, cel mai important este sa fie consumate cu moderatie. Spre exemplu, varza murata contine probioticele de care organsmul are nevoie. Nu uita nici de condimentele din muraturi. Acestea sunt foarte importante pentru aroma finala, asa ca incearca sa folosesti scortisoara, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, ceapa si usturoi proaspat, oregano, cuisoare, turmeric.
 
Alcoolul. Un pahar de vin rosu este recomandat inainte de masa, insa un consum exagerat de alcool poate duce la dezvoltarea multor tipuri de cancer. Consumul ridicat debauturi alcoolice poate produce cancerul mamar, cancerul de colon sau cancerul la ficat.
 
Uleiurile partial hidrogenate. Multe alimente au in compozitie uleiuri partial hidrogenate, mai ales produsele de panificatie si cele procesate. Aceste uleiuri sunt de fapt forma de grasime pe care o gasim in stare solida. Uleiurile partial hidrogenate  pot imbunatatii gustul si proprietatile de conservare, insa nu si starea sanatatii. Acestea pot produce cancerul mamar, dar si cancerul rectal. Asa ca, evita produsele care au printre ingrediente si ulei partial hidrogenat. 

Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 10 voturi.

    Spune-ne opinia ta despre "Alimente care cresc riscul de cancer"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    9 - 5 =

    Cele mai citite articole

    De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta ...
    Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, reprezinta un nutrient foarte important pentru ...
    Kilogramele in plus iti dau batai de cap? Incerci sa slabesti, insa nu reusesti? Atunci inseamna ca ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
    Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
    Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0