Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Cura de slabire provoaca depresie

de Ana-Maria Tudor la 2014-08-08
Atentie! Cura de slabire provoaca depresie
Daca intentionati sa scapati rapid de cateva kilograme, trebuie sa luati in calcul mai multe riscuri. In cazul in care nu aveti o stare emotionala stabila si treceti rapid de la o dispozitie la alta, trebuie sa stiti ca dietele favorizeaza si accentueaza aparitia depresiei.


Cercetatorii au descoperit ca pierderea in greutate contribuie la aparitia starii de nefericire, la aparitia tensiunilor si problemelor in cuplu sau conflictelor familiale.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat un studiu la University College London si au dovedit ca persoanele implicate sunt predispuse sa se simta singure, triste si dezamagite de faptul ca nu s-au schimbat prea multe lucruri in viata lor, decat numarul kilogramelor.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale si obeze (barbati si femei), cu varsta de peste 50 de ani.

Participantii la studiu au fost cantariti la inceputul studiului si au raspuns unor intrebari privind frecventa momentelor in care s-au simtit tristi, singuri si indiferenti.

Patru ani mai tarziu, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporala - suficient, potrivit cercetatorilor, pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

Testele efectuate au aratat ca nivelul tensiunii arteriale si cel al grasimilor rele din sange au scazut, insa voluntarii au manifestat o stare proasta de dispozitie.

Persoanele care au scazut in greutate au fost cu 78% mai predispuse sa manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slabit, se mai arata in studiul cercetatorilor britanici.

"Noi nu vrem sa descurajam pe nimeni sa incerce sa piarda in greutate, un lucru care inseamna beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui sa se astepte ca pierderea in greutate sa le imbunatateasca instantaneu toate aspectele vietii", a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetatorii care au participat la studiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0