Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cimpeanu, CNR: Nu stim inca ce e de facut cu caminele studentesti

de Sunt Fericita la 2020-09-08
Cimpeanu, CNR: Nu stim inca ce e de facut cu caminele studentesti
Sorin Cimpeanu, presedintele CNR, spune ca inca nu s-a gasit o solutie cu privire la caminele studentesti.


"In invatamantul universitar exista o serie de particularitati care diferentiaza acest nivel de invatamant de invatamantul preuniversitar. Prima ar fi aceea a existentei autonomiei universitare. Cea de-a doua ar fi faptul ca in invatamantul superior avem ore de curs si de aplicatii. In invatamantul preuniversitar exista ore. Cele mai multe universitati, din aceasta perspectiva, au luat decizia - la momentul la care vorbim, o sa vedem ce se intampla pana la deschiderea anului universitar -, de a derula exclusiv online partea de cursuri, de a derula in cea mai mare parte online partea de seminarii, iar aplicatii, lucrari practice, laboratoare si proiecte sa se deruleze cu prezenta fizica. Exista si alte universitati, nu multe, care au luat deja decizia de a derula toata activitatea online. Este vorba mai ales de universitatile care nu au in planurile de invatamant ore de laborator, lucrari practice sau proiect. Deci, este vorba despre universitati care scolarizeaza indeosebi in programele de studiu incadrate in domeniul socio-uman", a afirmat presedintele CNR.
 
Potrivit acestuia, o mare problema in ceea ce priveste deschiderea cursurilor in contextul pandemiei cu noul coronavirus o reprezinta cazarea studentilor.
 
Sorin Cimpeanu a spus ca unele universitati, precum Agronomia din Capitala, au decis deja ca vor caza doar studenti care au testul COVID negativ.
 
"A treia diferenta este aceea ca, in universitatile romanesti, in anul universitar trecut, au fost cazati aproape 100.000 de studenti. In momentul de fata, problema deschiderii caminelor studentesti este extrem, extrem de acuta. In primul rand, va trebui sa cazam mai putini studenti, pentru a asigura regulile de distantare. In al doilea rand, unele universitati, precum este cea pe care o conduc - USAMV Bucuresti, au decis deja ca vor caza doar studenti care vin cu un test COVID negativ. Vor fi primiti in campus, vor fi cazati doar in masura in care testul COVID va fi negativ. Discutam de acoperirea costurilor de testare pentru studentii USAMV Bucuresti care vor fi cazati. Ganditi-va ca este vorba despre sume foarte mari pentru o singura testare. Cazarea se face in zilele de 28 si 29 si 30 septembrie. Deci, pe parcursul a trei zile, vor fi testati toti studentii care au cereri de cazare. Daca ai 10.000 de studenti, la un cost de circa 100 de euro pe test, inseamna deja 1 milion de euro - o singura testare. Daca se va solicita testarea la intervale mai mult sau mai putin distantate, ma tem ca nu vor exista resurse pentru acoperirea acestor costuri nici din partea universitatii, nici din partea studentilor in mod evident. Aceasta este o alta particularitate", a sustinut rectorul intr-un mesaj trimis Agerpres.
 
Potrivit acestuia, in universitati exista spatii de invatamant si cercetare mult mai generoase decat in invatamantul preuniversitar.
 
Decizia finala va fi luata pe 19 septembrie. Pana atunci, se analizeaza situatia din intreaga tara cu privire la raspandirea coronavirusului si masurile care se impun a fi luate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cnr

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covid

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0