Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa mergi la cardiolog, daca ti s-a umflat piciorul

de Sunt Fericita la 2022-02-07
De ce sa mergi la cardiolog, daca ti s-a umflat piciorul
Un barbat explica de ce este important sa mergi la cardiolog imediat, daca ti s-a umflat piciorul. A trecut printr-o aventura care poate fi o lectie pentru noi!


Un tanar barbat care petrece mult timp la birou explica de ce este extrem de important sa mergi imediat la cardiolog, daca ti se umfla un picior. Aventura sa poate fi o lectie pentru noi toti.
 
"Saptamana grea, genunchiul durea, saream intr-un picior la munca, stateam si la master peste program, 14 ore pe zi pe scaun. Doua saptamani mai tarziu, gamba piciorului lovit incepe sa aiba niste crampe groaznice care nu se mai terminau. Ma duc la ortoped #1, ii spun ca am ajuns sa nu mai pot sa merg nu de la genunchi, ci de la gamba care era blocata si oleaca umflata. Raspuns: „E de la faptul ca mergi prost”. O saptamana jumatate dupa debutul crampelor si umflaturii, seara, dupa alte 14 ore de munca si master simteam dureri in piept si ca raman fara aer. Mi-am luat pulsul si oxigenul: 87% si 150bpm in repaus... nu poate fi bine. La spital stiam ca nu are rost sa merg ca nu se uita nimeni la mine (experienta din primul post), asa ca mi-am comandat niste mancare si am asteptat linistit urmarind pulsul si oxigenul (care nu o duceau bine). Vine mancarea, ma ridic, ma incalt, ma duc la lift. In timp ce asteptam liftul am simtit un val de caldura pornind din piept care urca spre cap. Urc in lift, o secunda mai tarziu valul ajunge la cap si vad negru. Ma trezesc cand ma tragea un vecin din lift. Total dezorientat, transpirat de parca facusem dus cu hainele pe mine. Se duce el si imi ia mancarea, ma ajuta sa merg inapoi in apartament. Ma pun in pat, incep sa dau telefoane, la prieteni, la prietena, la parinti, tuturor", povesteste barbatul.
 
El merge apoi la doctorul de familie si acolo ii spune sa mearga sa faca test Covid. Barbatul executa si apoi se intoarce neprimind niciun raspuns sau vreo trimitere.
 
"Ma resemnez, fac RMN la genunchi, LIA partial rupt, menisc rupt. Dat fiind diagnosticul relativ serios, am schimbat ortopedul si am mers la un „expert pe genunchi” (ortoped #2). Vede RMNu, zice ca trebuie operat neaparat meniscul in maxim 6 luni de la cazatura, pana atunci sa fac kinetoterapie. I-am spus si ei de gamba, 0 interes. Merg la kinetoterapie la un alt mare expert, care si asta imi vede gamba. No problem, facem exercitii cu ea.
 
Doua luni mai tarziu, ma intorc la ortoped #2 in ideea de a-mi programa operatia. Se uita pe acelasi RMN. Surpriza, acum genunchiul meu e ok, meniscul nu e rupt, ligamentul e „OK”. Raman prost, o intreb atunci de ce am durerile cu care am ramas dupa cazatura. Raspuns vag despre cartilaj. Ii mai spun odata de gamba (care deja se micsorase mult, dar tot era de 1,5 ori mai mare ca cealalta si mai tare). De data asta baga in seama si imi da aspirina.
 
Evident ca cele doua consultatii contradictorii m-au facut sa ma duc sa mai caut inca o parere, asa ca imi fac cum trebuie temele si ajung la ortoped #3. Cum imi vede ortoped #3 gamba ma intreaba direct: „Ai facut Doppler la ea?”. Ii zic ca nu, normal, e primul om care o baga in seama (omul era properly speriat de gamba). Ma trimite de urgenta la cardiologie si Doppler (din fericire omul are o clinica privata unde face si asa ceva).
 
Ii explic doctoritei de la cardiologie tot ce s-a intamplat. Cazut, stat mult pe scaun, saturatie oxigen, puls, lesin. La final imi spune „Tu imi povestesti ceva horror aici, imi dai definitia de manual al unui embolism pulmonar”. Face Dopplerul, si evident ca aveam cheaguri de sange in gamba. Dupa trece la ecografia de inima unde cauta fix semne daca am suferit un embolism pulmonar, semne pe care desigur ca le aveam. Dupa urmeaza o propozitie care m-a socat: „Pentru mine este clar ca tu atunci ai facut embolie pulmonara, iar ecografia de inima are toate semnele ca inima ta si-a luat o lovitura extrem de serioasa in acel moment si poate chiar s-a oprit pentru scurt timp. Ai noroc ca mai traiesti, te-au salvat o inima perfecta din toate celelalte puncte de vedere, tineretea si Dumnezeu, ca acel cheag a fost micut si s-a spart cel mai probabil cand ai lovit podeaua liftului", a marturisit barbatul.
 
El spune ca a plecat de acolo in stare de soc si ca inca nu-i vine sa creada ca aproape a murit si a doua zi a mers la munca de parca nu s-ar fi intamplat nimic.
 
"De cei 3 medici si kinetoterapeutul care m-au vazut nu mai am cuvinte. Nu doar ca nu au fost in stare sa prinda ceva atat de evident (simptome ca la carte), ba chiar ortoped #2 m-a pus in pericol cand m-a trimis la kinetoterapie. Toate astea s-au intamplat la doctori privati, bine cotati, (minus medicul de familie care doar Covid visa cu testul negativ in mana), unde am dat cate 270 de lei la fiecare consultatie!
 
Mda, ce pot sa zic. As spune sa mergeti la spital daca vedeti ca deodata vi se umfla piciorul, dar incep sa am dubii ca si-ar fi dat seama. Mergeti direct la un cardiolog bun!", conchide tanarul mesajul sau.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cardiolog

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre doctor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tromboza

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0