In general, aminteste psihologul, toate evenimentele caritabile care se organizeaza pentru persoanele cu dizabilitati au loc fara participarea acestora, insa Centrul “Marea Neagra” doreste sa demonstreze opiniei publice din Romania ca limitele pot fi depasite si ca acesti copii pot lupta pentru drepturile lor. ”Am mari emotii pentru copilul meu, dar cred foarte mult in el. Aceasta cursa de alergare este unul din acele momente in care esti mandru de copilul tau si de medalia primita de el la final. Realizezi ca speranta exista si trebuie doar sa crezi in ea”, afirma Leonard, tatal lui Andrei, un copil diagnosticat cu autism.
De cealalta parte, organizatorul Semimaratonului International Bucuresti aminteste ca Bucharest Runing Club dezvolta si organizeaza cele mai mari evenimente internationale de alergare de masa din Romania, cu viziunea de a oferi cadrul pentru ca fiecare persoana participanta - adult sau copil - sa devina o versiune mai buna a lui insusi, sa isi depaseasca limitele si sa creada in sansele proprii de succes. “In acelasi timp, promovam egalitatea de sanse si de drepturi pentru toti copiii. Suntem bucurosi pentru participarea unui grup asa de mare de la Centrul de Autism “Marea Neagra” si pregatim conditii de siguranta pentru acestia, prin faptul ca toti copiii cu dizabilitati participa alaturi de un insotitor, care va avea un numar de concurs special in timpul Semimaratonului Bucuresti OMV Petrom”, a declarat Oana Nastase, director general Bucharest Running Club, organizatorul OMV Petrom Semimaratonul Bucuresti.
Autismul este o realitate dureroasa a zilelor noastre, Romania are o rata de aparitie a acestei afectiuni foarte mare
Psihologul Adrian Gemanaru, care este printre altele si singurul psiholog din Romania acreditat in delfinoterapie de mai multe comisii internationale, aminteste ca Romania are o rata destul de mare de copii diagnosticati cu autism, numai la Centrul “Marea Neagra fiind diagnosticati, anual, peste 150 de copii cu aceasta afectiune. In acelasi timp, specialistul considera ca realitatea este una dureroasa, trebuie trase semnale de alarma si luate de urgenta masuri, iar institutiile abilitate ale statului trebuie sa inteleaga ca fara ajutorul lor, fara fonduri alocate pentru cercetarea in domeniu, Romania va intampina probleme extrem de grave in viitor. “Atat eu, cat si alti colegi din Romania si din strainatate realizam cercetari serioase si incercam sa gasim solutii cat mai eficiente pentru a lupta cu aceasta tulburare serioasa cu care se confrunta multi copii din Romania, insa nu primim deloc sprijin din partea insitutiilor abilitate ale statului, toate cercetarile realizate de noi, in Romania, sunt realizate din fonduri proprii. Trecand peste aceste bariere cu care ne confruntam in tara, consider ca participarea a 14 copii speciali la cel mai important eveniment de alergare din Romania, reprezinta un moment important pentru noi, ca specialisti, sa putem demonstra ca munca noastra, reprezentata de sute de ore de terapie psihologica, duce la o integrare a acestor copii in societate”, conchide psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului “Marea Neagra”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!