Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta pe baza de plante poate reduce riscul diabetului zaharat de tip 2

de Sunt Fericita la 2019-09-10
Dieta pe baza de plante poate reduce riscul diabetului zaharat de tip 2
Riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2 poate fi redus printr-o dieta pe baza de plante, releva un studiu efectuat pe 300.000 de eoameni.


Conform rezultatelor analizelor, consumul de fructe si legume proaspete poate reduce riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2 cu un sfert.
 
Desi nu se poate dovedi pe deplin ca un factor provoaca in mod direct un efect, rezultatele sprijina faptul ca o dieta care include multe fructe si legume este buna pentru sanatate. Riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 creste, in special, pentru oamenii obezi sau supraponderali, astfel ca o dieta echilibrata si sportul reprezinta cel mai bun mod de a evita acest lucru.
 
Totusi, daca aveti de gand sa optati pentru o dieta vegana, este important sa cereti ajutor specializat, astfel incat sa fiti sigur ca consumati toate substantele nutritive de care aveti nevoie.
 
Cercetarea a fost condusa de specialistii de la Harvard T.H. Chan si de la Harvard Boston, fiind publicata in revista ”American Medical Association”. Este vorba despre o revizuire sistematica a studiilor prospective, care au evaluat modul in care o dieta bazata pe plante, mai mult sau mai putin, influenteaza aparitia diabetului de tip 2.
 
Dietele pe baza de plante au fost definite drept orice dieta in care o persoana mananca mai multe alimente bazate pe plante decat de origine animala. Acestea includ si dietele vegetariene si vegane, dar si cele in care oamenii au consumat si alimente de origine animala.
 
Oamenii care consuma multe alimente pe baza de plante au, in general, un stil de viata mai sanatos per total, astfel ca mai multi factori pot contribui la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2.
 
Pe baza informatiilor pe care le detin specialistii, acestia recomanda o alimentatie sanatoasa, bazata, in cea mai mare parte, pe fructe, legume, nuci, seminte si cereale integrale. Rezultatele nu sugereaza ca alimentele de origine animala ar trebui eliminate complet, ci doar limitate, in special cand vine vorba despre carnea rosie, cea prelucrata si grasimile saturate.
 
Consumul unei diete sanatoase, echilibrate si mentinerea activitatii fizice este cel mai bun mod de a reduce riscul de diabet de tip 2, precum si de multe alte afectiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0