Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lectii pe care le invatam de la durere

7 lectii pe care le invatam de la durere
Cand ne doare ceva, fie in urma unei rani sau a unei boli cronice, este normal sa ne intrebam "de ce eu?", mai ales daca ne-am straduit din greu sa facem schimbari inspre un stil de viata sanatos.


Pare complet nedrept cand ai inceput sa alergi prin parc si te-ai ales cu o ruptura de ligamente sau cand primesti un diagnostic sever, cum ar fi spondilita sau artrita. 
Pentru a vindeca sau manageria durerea, trebuie sa scapi de manie si sa gasesti modalitati prin care sa vizualizezi durerea intr-o lumina pozitiva. 
Iata ce lectii ne ofera propriul trup daca stim sa-i ascultam durerea:
1. Nu te compara cu altii.
Este foarte greu sa nu fii geloasa pe colega de yoga care isi poate atinge degetele de la picioare fara efort sau pe fiica ta adolescenta care poate sta cu orele pe canapea fara sa intepeneasca si fara s-o doara nimic cand se ridica de acolo. Dar comparatiile sunt retete ale dezastrului.
Fitness-ul nu este o competitie cu oamenii din jur, ci doar cu tine insati. Corpul tau este unic si, in clipa in care tragi prea tare si incerci sa atingi un standard artificial, te alegi cu durere. Daca trebuie sa faci exercitii fizice pentru a scapa de dureri cronice, in cazul spondilitei, de exemplu, aceasta lectie este si mai valoroasa pentru tine.
2. Unele exercitii nu sunt bune pentru tine.
Nu toata lumea trebuie sa alerge la maraton si asta este in regula. Nu este insa in regula sa te simti prost pentru ca, de fiecare data cand alergi mai mult, mergi cu bicicleta sau faci aerobic, ai dureri asa de mari, ca trebuie sa-ti iei liber o saptamana.
Concentreaza-te pe miscari de fitness care sa te faca sa te simti bine, pe care sa le aplici de cateva ori pe saptamana si care te invigoreaza, fara dureri in articulatii si fara a te lasa epuizata. 
3. Asculta-ti mereu corpul.
Daca esti dispusa sa asculti, corpul iti vorbeste. Durerea este modul lui de a-ti spune ca ceva este in neregula. Poate fi un indiciu al faptului ca tragi prea tare de tine. Sau ca ai o boala de care trebuie sa te cauti.
4. Este in regula sa faci pauze.
Miscarea este o componenta cruciala a fitness-ului, dar si relaxarea/ recuperarea. Daca nu le dai muschilor suficienta vreme sa se recupereze. Nu vor putea sa se repare si sa se intareasca. Asta nu inseamna sa stai in fata televizorului. Plimba-te, fa exercitii zilnice, dar usoare.
5. Ai rabdare cu tine.
Un singur lucru ne invata recuperarea in urma unei accidentari: sa avem rabdare. Este foarte tentant sa reluam rutina de miscare la aceeasi intensitate, dar risti sa te ranesti iara.
Daca ai inceput un program de fitness care sa te ajute sa lupti cu durerea cronica a unor boli ca spondilita sau artrita reumatoida, va trebui iarasi sa fii rabdatoare. Vei incepe cu pasi mici pana cand vei obtien suficienta putere si flexibilitate. 
6. Poti incerca lucruri noi.
Este usor sa cazi un rutina unui antrenament, sa folosesti numai stepper-ul sau bicicleta eliptica. Dar, daca te ranesti, corpul iti spune ca a venit timpul sa incerci ceva nou.
7. Poti cere ajutor.
Adesea, calatoria spre sanatate si fitness este una singuratica. Este usor sa gasesti sprijin online, dar, in viata de zi cu zi, acesta nu mai este la fel de la indemana. Cand ai dureri, este esential sa gasesti moduri prin acre sa strigi SOS, de la prieteni, familie, medici.
Sa ceri ajutor nu este un semn de slabiciune. Este un semn ca iti asculti corpul si esti onesta fata de tine si fata de ceilalti in privinta a ceea ce-ti trebuie. Nimeni nu-ti poate citi mintea. Daca esti prea obosita sa mai speli rufe saptamana asta, roaga-ti sotul sa te ajute. Daca durerea persista dincolo de limitele unei saptamani, mergi la doctor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fitness

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0