Exista cercetari bine documentate care au in vedere legatura dintre grau si schizofrenie, autism, flux sangvin catre creier redus, tulburari neurologice autoimune si multe alte reactii neurotoxice.
Fiecare bob contine un microgram de aglutinina germenului de grau (WGA). Chiar si in cantitati mici, WGA poate avea efecte adverse serioase: inflamatorii, imunotoxice, nneurotoxice. WGA trece de bariera vaselor de sange si ataca invelisul nervilor (mielina), fiind capabila sa inhibe factorul de crestere al nervilor (important pentru crestere, intretinere si supravietuire a neuronilor).
Majoritatea oamenilor cred ca cerealele trebuie incluse in orice dieta sanatoasa, mai ales cele integrale, cum ar fi graul integral. Cerealele integrale sunt si printre putinele alimente care pot spune pe eticheta ca ajuta sanatatea, reducand riscul bolilor de inima si de aparitie a anumitor tipuri de cancer.
Din nefericire, multe cercetari arata ca cerealele integrale, graul in special (da, si cel organic), pot afecta sanatatea, atat fizica, dar si mentala.
Stii ca, daca mananci o galeata de aripioare picante si multi cartofi prajiti pe care le uzi cu bauturi carbogazoase, iti scurtezi viata. Dar o felie de paine neagra crocanta nu are cum sa-ti faca rau, nu? Ei bine, painea contine gluten, o proteina ce se gaseste in grau, dar si in alte cereale cu spic. Glutenul este ascuns in pizza, paste, paine si in multe alimente procesate (se zvoneste ca se adauga gluten doar pentru ca amplifica senzatia de foame).
Numai ca glutenul el poate aduce multora complicatii. Un ampu studiu recent publicat in revista Journal of the American Medical Association a conchis ca persoanele cu boala celiaca diagnosticata, nediagnosticata si latenta cu sensibilitate la gluten sunt supusi riscului mortalitatii, in special din cauza bolilro de inima si a cancerului.
Studiul a analizat datele de la aproape 30.000 de pacienti intre 1969 si 2008 si a examinat decesele pe trei grupe: cei cu boala celiaca, cei cu inflamatii ale intestinului, dara fara boala celiaca si cei cu sensibilitate la gluten (anticorpi la gluten, dar biopsie intesinala negativa).
Concluziile sunt dramatice. 39% risc cerscut de mortalitate in randul celor cu boala celiaca, 72% risc cerscut in randul celora cu inflamatii ale intestinului legate de gluten si 25% risc mai mare pentru cei cu sensibilitate la gluten, dara fara boala celiaca.
Ceea ce inseamna ca, si fara boala celiaca, poti avea probleme de santate serioase – chiar muri – in urma consumului de gluten.
Si totusi 99% dintre cei care au o problema cu glutenul nu stiu de ea si isi atribuie neplacerile altuie factor. Cu toate ca sensibilitatea la gluten este in proportie de suta la suta vindecabila.
Surse: drhyman.com, wakeup-world.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!