Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?

Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?
de la 2014-05-15
Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?

Cat de ironic ar fi sa se descopere ca cel mai pretuit produs la culturii occidentale – graul – sa fie cauza epidemiei globale de depresie?! Recent au fost descoperite proprietatile neurotoxice si psihoactive ale graului. Multe decenii s-a considerat ca efectele adverse la nivel gastrointestinal ale glutenului sunt rare si limitate la cei cu boala celiaca. Numai ca acum incepem sa ne dam seama ca "regele cerealelor" are o forta debilitanta in dieta occidentala si ar trebui evitat.


Exista cercetari bine documentate care au in vedere legatura dintre grau si schizofrenie, autism, flux sangvin catre creier redus, tulburari neurologice autoimune si multe alte reactii neurotoxice. 
Fiecare bob contine un microgram de aglutinina germenului de grau (WGA). Chiar si in cantitati mici, WGA poate avea efecte adverse serioase: inflamatorii, imunotoxice, nneurotoxice. WGA trece de bariera vaselor de sange si ataca invelisul nervilor (mielina), fiind capabila sa inhibe factorul de crestere al nervilor (important pentru crestere, intretinere si supravietuire a neuronilor). 
Majoritatea oamenilor cred ca cerealele trebuie incluse in orice dieta sanatoasa, mai ales cele integrale, cum ar fi graul integral. Cerealele integrale sunt si printre putinele alimente care pot spune pe eticheta ca ajuta sanatatea, reducand riscul bolilor de inima si de aparitie a anumitor tipuri de cancer.
Din nefericire, multe cercetari arata ca cerealele integrale, graul in special (da, si cel organic), pot afecta sanatatea, atat fizica, dar si mentala. 
Stii ca, daca mananci o galeata de aripioare picante si multi cartofi prajiti pe care le uzi cu bauturi carbogazoase, iti scurtezi viata. Dar o felie de paine neagra crocanta nu are cum sa-ti faca rau, nu? Ei bine, painea contine gluten, o proteina ce se gaseste in grau, dar si in alte cereale cu spic. Glutenul este ascuns in pizza, paste, paine si in multe alimente procesate (se zvoneste ca se adauga gluten doar pentru ca amplifica senzatia de foame).
Numai ca glutenul el poate aduce multora complicatii. Un ampu studiu recent publicat in revista Journal of the American Medical Association a conchis ca persoanele cu boala celiaca diagnosticata, nediagnosticata si latenta cu sensibilitate la gluten sunt supusi riscului mortalitatii, in special din cauza bolilro de inima si a cancerului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba si comunicare - limba engleza clasa a VI-a


  Copilul dvs are examen de Evaluare Nationala la sfarsitul clasei a VI-a Pregatiti-l de nota 10 Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri serioase pe care ulterior se poate construi...

Oferta Speciala
valabila 48h
Studiul a analizat datele de la aproape 30.000 de pacienti intre 1969 si 2008 si a examinat decesele pe trei grupe: cei cu boala celiaca, cei cu inflamatii ale intestinului, dara fara boala celiaca si cei cu sensibilitate la gluten (anticorpi la gluten, dar biopsie intesinala negativa).
Concluziile sunt dramatice. 39% risc cerscut de mortalitate in randul celor cu boala celiaca, 72% risc cerscut in randul celora cu inflamatii ale intestinului legate de gluten si 25% risc mai mare pentru cei cu sensibilitate la gluten, dara fara boala celiaca.
Ceea ce inseamna ca, si fara boala celiaca, poti avea probleme de santate serioase – chiar muri – in urma consumului de gluten.
Si totusi 99% dintre cei care au o problema cu glutenul nu stiu de ea si isi atribuie neplacerile altuie factor. Cu toate ca sensibilitatea la gluten este in proportie de suta la suta vindecabila. 
 
 
Surse: drhyman.com, wakeup-world.com
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala celiaca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 - 3 =

Cele mai citite articole

In general, interviurile pot fi foarte stresante.
Valentine’s Day reprezinta ziua perfecta pentru a vedea un film impreuna cu iubitul tau!
Calatoriile nu sunt numai despre a vedea diferite locuri din lume si a cunoaste alte culturi, ci ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
La Supa cu nuca de cocos, coriandru si sfecla rosie, la Ingrediente, care este cantitatea de ulei ...
Vreau sa stiu reguli de infrumusetare pentru vârsta de peste 60 ani
foarte interesant
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0