Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autismul este legat si de alte tulburari mentale si comportamentale la copii, de asta este si greu de diagnosticat

Autismul este legat si de alte tulburari mentale si comportamentale la copii, de asta este si greu de diagnosticat
Autismul poate fi legat si de alte manifestari anormale la copii, fie ca este vorba de tulburari mentale sau comportamentale, conform unui nou studiu ce-si propune sa usureze procesul de diagnosticare al autismului. Conform medicilor, exista si multe alte tulburari care insotesc deseori autismul, asa cum ar fi sindromul deficitului de atentie sau cel hiperactiv (ADHD), sau dificultatile de invatare, care pot intarzia diagnosticarea autismului si astfel incetinesc procesul de recuperare a copiilor autisti.


"Cea mai importanta concluzie a acestui studiu este ca acesti copii autisti pot avea si alte tulburari", explica Johnny Matson, cercetator la Universitatea statului Louisiana.

Studiul a fost realizat de o echipa de oameni de stiinta coordonata de Dr. Andrew Zimmerman de la Massachusetts General Hospital for Children, din Lexington. Astfel, dizabilitatile de invatare si memorare au fost cele mai raspandite printre copii de varste mici care sufera si de autism, in timp ce in cazul copiilor autisti de varsta scolara si la adolescenti cele mai frecvente tulburari erau legate de anxietate.

Noul studiu a fost realizat prin chestionarea telefonica a 92.000 de parinti ai caror copii au pana in 17 ani, in anii 2007 si 2008. Dintre acestia, 1.366 de parinti au precizat ca au copii ce au fost sau sunt inca diagnosticati cu o tulburare mentala sau comportamentala ce poate fi asociata autismului. Identificarea din timp a acestor tulburari poate duce la un proces mai rapid de diagnosticare a autismului si poate mari sansele de recuperare si integrare sociala ale copiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tulburari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0