Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne ca ai un organism imbatranit

de Sunt Fericita la 2019-02-19
Semne ca ai un organism imbatranit
Exista o multime de factori externi care iti afecteaza in mod direct sanatatea organismului si care te fac sa imbatranesti prematur. Corpul poate imbatrani mult mai repede decat tine daca nu este ingrijit in mod corespunzator. Iata ce semne iti arata corpul atunci cand te confrunti cu un organism imbatranit!


Semne care iti arata ca organismul este mult mai imbatranit decat pare

 
Chiar daca varsta din buletin arata cu totul alta, varsta reala a organismului tau poate fi cu mult mai mare. Alimentatia nepotrivita, stresul sau sedentarismul sunt doar cativa dintre factorii care influneteaza starea de sanatate. Pentru a stii daca te confrunti cu un ogranism imbatranit, iata la ce semne sa fii atent!
 
Caderea parului. Nu vorbim despre cateva fire de par care trebuie sa cada in fiecare zi in mod normal, ci de caderea excesiva a parului de pe corp, maini, picioare si evident cap. 
 
Greutate la efort. Daca simti ca ridici tot mai greu chiar si cele mai usoare lucruri, atunci trebuie sa iti revizuiesti stilul de viata. Oragnismul tau este imbatranit in momentul in care puterea musculara scade.
 
Rani care se vindeca tot mai greu. Daca observi ca ranile sau vanataile au o vindecare lenta, atunci acesta este un semn important ca organismul iti este imbatranit. Pielea este cel mai mare organ al corpului, insa in acelasi timp are si o abilitate extraordinara de a se vindeca foarte repede. Daca acest lucru nu mai este la fel ca inainte, iar ranile se vindeca tot mai greu, atunci organismul este mult mai batran decat pare.
 
Riduri premature. Chiar daca genetica detine un rol foarte important in frumusetea pielii, factorii externi ne pot afecta excesiv daca nu acordam atentie ritualului de ingrijire. Ridurile premature apar doar in momentul in care organismul este imbatranit.
 
Nu ai energie. Daca mereu gasesti scuze pentru a nu iesi in oras cu prietenii, atunci trebuie sa iti pui in semn de intrebare. In organismul tau se petrec tot felul de schimbari, iar unele dintre ele nu sunt tocmai bune, mai ales daca starea ta de spirit se schimba vizibil in rau.
 
Nu te mai incap hainele. In momentul in care organismul imbatraneste prematur, apare si grasimea abdominala. Din fericire, acesta este un semn pe care il poti remedia chiar si in scurt timp daca faci mai multa miscare si sport. 
 
Ai pielea foarte uscata. Pe langa faptul ca pielea uscata ar putea arata probleme ale tiroidei, acesta poate fi si un semn al imbatranirii premature a organismului.
 
Nu te odihnesti bine. Daca te trezesti de mai multe ori pe noapte, aceste probleme ale somnului pot semnala imbatranirea prematura a organismului. Cauza ar putea fi nivelul prea mare de cortizol, cunoscut si sub denumirea de hormonul stresului.
 
Acorda importanta acestor semne in momentul in care le observi si fii mult mai atent la nevoile organismului tau. Mergi periodic la medic pentru un control uzual, alimenteaza-te si odihneste-te corect!


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0