Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa asculti in mod activ

Invata sa asculti in mod activ
Ascultarea activa ajuta deosebit de mult atunci cand copiii au probleme. Ii poate ajuta sa-si exprime nesigurantele si sa-si gaseasca singuri rezolvarile necesare.


Preintampina neintelegerile intrand in dialog, pentru a vedea ce voia de fapt sa iti spuna copilul tau si ce sentimente voia sa-si exprime. Daca copilul tau a intrebat: „Cand e gata mancarea?“, acest lucru poate fi inteles in mai multe feluri. Intreaba-l: „Iti este foame?“ sau „Vrei sa te mai joci un pic?“. Astfel lamuresti ce voia sa stie copilul tau si nu trebuie sa incerci sa interpretezi vorbele sale. Nu-i judeca insa niciodata sentimentele.

Ascultarea activa ajuta deosebit de mult atunci cand copiii au probleme. Ii poate ajuta sa-si exprime nesigurantele si sa-si gaseasca singuri rezolvarile necesare. Lasa-ti mai ales copilul sa vorbeasca, revenind insa mereu asupra a ceea ce a spus, repetandu-i mesajul cu alte cuvinte, pentru a fi sigur ca ai inteles bine. Formulele ajutatoare pot fi: „Tu crezi..., cu alte cuvinte..., deci esti nemultumit, trist, suparat...“.

Copilul: „Profesorii sunt total nebuni. Fiecare crede ca trebuie sa invatam numai la materia lui.“ Tatal: „Deci, te enerveaza cantitatea de teme pentru acasa.“ Acest mod de ascultare ii invata pe copii: Sentimentele mele sunt bune. Am voie sa le simt. Daca prin ascultare activa ii arati copilului tau ca tu ii iei in serios simtamintele, il ajuti si pe el sa le accepte. Evita sa dai sfaturi precum „Daca as fi in locul tau, as...“. Si lectiile de morala conform mottoului: „Viata nu e mereu usoara“ sau frazele linistitoare, precum: „In cativa ani vei rade de acest lucru“, ocolesc sentimentele copilului si pun accent din nou pe tine, adultul. Acesta este motivul pentru care multe mesaje venite din partea parintilor sau a profesorilor sunt respinse de catre adolescenti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi utile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copiii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copilul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sentimente

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016