Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti pregatesti casa pentru toamna

de Viorica Ghinea la 2018-10-02
Cum iti pregatesti casa pentru toamna
Indiferent cat de mult ne-am dorit sa prelungim vara, din pacate toamna s-a instalat deja si o data cu ea si temperaturile scazute si ploile interminabile. Pentru ca facem trecerea de la un sezon cald la unul din ce in ce mai friguros este important ca in locuinta sa intervina cateva schimbari. Asadar, iata care sunt acestea!


Verificari de facut acasa toamna asta
 

Cu siguranta inca mai tineti minte perioada copilariei cand mama, la inceput de toamna, isi asigura cateva zile pentru o curatenie generala strasnica. Pentru ca temperaturile reci sa nu te ia pe nepregatite, iata care sunt recomandarile noastre. Ce trebuie sa verifici acasa la inceput de toamna!
 
Testeaza caloriferele. Sursa principala de caldura pe timp de iarna sunt caloriferele centralei electrice. Asigura-te ca nu sunt infundate si sunt curatate corespunzator, pentru a functiona toamna si iarna aceasta. Este ideal sa apelezi la o persoana autorizata pentru aceste verificari.
 
Refa-ti stocul de lemne. Daca nu dispui de o central termica electrica si ai un echipament de caldura pe baza de lemne, atunci asigura-te ca stocul este suficient pentru a trece iarna. Lemnele trebuie sa fie uscate pentru a arde bine, asa ca cel mai bine este sa le cumperi din timp.
 
Verifica acoperisul. Este cazul sa faci o inspectie atenta la nivelul acoperisului pentru a nu avea surprize cand afara ploua sau ninge. Daca este nevoie, fa acum reparatii deoarece pe timp de iarna operatiunile pot fi mai greu de dus la bun sfarsit.
 
Verifica usile si ferestrele. Sunt cele mai importante resurse in masura sa retina caldura in interior. Asadar, asigura-te ca sunt consolidate in tocmai si sigilate pentru a nu exista pierderi de caldura. 
 
Termoizoleaza-ti casa. Este important sa faci acest pas inainte de a se instala frigul si ploile. Cu ajutorul placilor de poliester si a vatei minerale vei reusi sa iti asiguri un confort termic, iar temperatura ridicata sa fie pastrata cat mai mult timp in interior.
 
Curata filtrele aparatelor de aer conditionat. Cu siguranta au functionat toata vara pe aer rece, acum este timpul sa le pui in functiune pe aer cald, asa ca asigura-te ca filtrele sunt curate si nu ai parte de un aer toxic in casa. Filtrele se pot curata atat cu solutii profesionale, cat si cu o solutie pe care sa o prepari acasa dintr-un amestec de apa si otet sau apa cu bicarbonat de sodiu. 
 
Verifica generatorul de curent. Toamna este anotimpul cel mai ploios, iar din cauza vantului si al furtunilor, de multe ori ramanem si fara curent electric in casa. Pentru a nu ramane pe intuneric, testeaza starea generatorului de curent  deoarece vei avea nevoie de el.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0