Rasul este contagios. Simplul fapt ca vezi pe cineva cascand, te face sa casti si tu. Cu siguranta ai patit asta. Se pare ca si cu rasul se intampla la fel. Cand auzim pe cineva razand, ne este stimulata automat o zona a creierului care tine de miscarile faciale.
Maselele de minte nu mai sunt importante si utile omului. Evolutia nu este perfecta, pentru ca daca ar fi, poate am avea aripi in loc de masele de minte. Maselele de dinte ne fac multe probleme si ajung sa fie scoase de medicii stomatologi. Demult, ele erau folosite pentru a mesteca carnea, insa pe masura ce omul a evoluat s-a schimbat si structura maxilarului; singurele care nu au disparut din peisaj sunt maselele de minte.
Perioada pubertatii aduce schimbari si in structura creierului. Stim de schimbarile homonale care intervin in organismul tinerilor in perioada pubertatii, insa se pare ca acestea modifica si creierul. Hormoni precum testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor din creier, care au consecinte asupra comportamentului. Apatia, schimbarile emotionale bruste, incapacitatea de a lua de fiecare data hotarari corecte, impulsivitate... toate astea sunt faze la care trebuei sa te astepti de la copilul tau.
Mii de ovule raman nefolosite. Cand femeile ajung la 40-50 de ani, ciclul menstrual care influenteaza nivelurile hormonale si capacitatea ovarelor de a fi inseminate inceteaza. Mai mult, inspre aceasta varsta, ovarele au produs din ce in ce mai putin estrogen, lucru care atrage dupa sine anumite schimbari fizice si emotionale. O adolescenta normala are in jur de 34.000 de posibile ovule in organism, insa dintre acestea numai 350 ajug la maturitate.
Creierul mananca mult. Desi creierul cantareste numai 2% din greutatea totala a corpului, el cere 20% din oxigenul si caloriile de care beneficiaza organismul.
Pozitia corpului afecteaza memoria. Nu iti mai amintesti aniversarea unei prietene? Incearca sa stai intr-un picior. Pare amuzant, dar nu este. Memoria e foarte legata de simturi. Un sunet sau un miros pot evoca amintiri foarte vechi, chiar si din copilarie. Un studiu recent a aratat ca ne amintim mai repede anumite informatii si evenimente, daca adoptam pozitia in care stateam atunci cand le-am aflat sau trait prima oara.
Stomacul produce acid coroziv. Celulele stomacului secreta acid hidroclorhidric, un compus coroziv folosit de altfel pentru a trata metalele. Desi ataca fierul, in corpul nostru nu araseste niciodata stomacul si nu face altceva decat sa faramiteze bine pranzul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.77
din 5
- 11 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!