Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai eficiente remedii naturiste impotriva gripei si racelii

de Sunt Fericita la 2019-05-15
Cele mai eficiente remedii naturiste impotriva gripei si racelii
Vremea capricioasa iti creeaza disconfort in perioada aceasta? Iata cele mai eficiente remedii naturiste impotriva gripei si racelii care te vor pune pe picioare fara sa dai o groaza de bani pe medicamente scumpe si care pot avea efecte adverse.


Aici iti poti face griji doar la capitolul alergii, intrucat costurile pentru a-ti reveni sunt foarte mici.
 
Echinaceea
Este un supliment alimentar despre care se crede ca ajuta la intarirea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor. Nu se stie insa daca acest lucru ajuta si la prevenirea sau lupta impotriva racelilor. Unele cercetari arata ca echinaceea ar scurta perioada de manifestare a racelii. Inainte de a lua acest supliment insa, consultati medicul, in special daca urmati un tratament medicamentos sau aveti alte boli.
 
Zincul
Unele studii arata ca zincul are efecte impotriva virusurilor. Exista unele dovezi potrivit carora zincul ar putea preveni formarea unor proteine pe care virusurile racelilor le folosesc pentru a se reproduce. Desi nu se stie daca previne racelile, unele cercetari sugereaza ca ar putea ajuta la reducerea duratei si severitatii simptomelor.
 
Vitamina C
Si in cazul vitaminei C, lucrurile sunt incerte. Unele studii arata ca poate reduce durata simptomelor cu aproape o zi. In cadrul unei cercetari, participantii care au fost expusi la stres fizic extrem si frig si care au luat vitamina C aveau cu 50% mai putine sanse sa raceasca.
 
Supa de pui
Celebrul remediu al bunicii poate ajuta in cazul racelii in mai multe moduri. In primul rand, inhalarea aburului unei supe fierbinti ajuta la ameliorarea congestiei nazale. Supa ajuta la hidratare, foarte importanta in lupta cu raceala, iar unii suporteri ai acestei metode sustin ca amelioreaza inflamatia. Cercetatorii au descoperit ca supa de pui are proprietatii anti-inflamatorii in laborator, insa nu se stie daca aceste proprietati sunt valabile si in afara laboratorului.
 
Ceaiul fierbinte
Acesta are aproximativ aceleasi beneficii ca supa de pui, ajutand la decongestionarea nazala si hidratari. Ceaiul negru si cel verde contin si antioxidanti, care ajuta la lupta cu racelile.
 
Usturoiul
Usturoiul este deja cunoscut pentru abilitatea de a lupta impotriva germenilor. Un studiu a aratat ca administrarea zilnica a suplimentelor pe baza de usturoi ajuta la prevenirea racelilor. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a putea determina efectul real al usturoiului. Usturoiul este foarte hranitor si ajuta la condimentarea alimentelor atunci cand aveti nasul infundat.
 
Umidificatorul
Pentru o doza mare de vapori, folositi un umidificator de camera. Respiratia in abut poate rupe congestia din pasajele nazale.
 
Gargara cu apa sarata
Gargara cu apa sarata ajuta la ameliorarea durerilor de gat. Pentru ca durerea sa se amelioreze, se recomanda gargara cu apa sarata de patru ori pe zi.
 
Benzile nazale
O alta strategie pentru ameliorarea congestiei pe timp de noapte este sa utilizati benzi nazale. Chiar daca benzile nu pot desfunda nasul, acestea creaza mai mult spatiu pentru fluxul de aer.
 
Odihna
Repausul la pat permite corpului sa redirectioneze energia necesara pentru a lupta impotriva germenilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cele mai bune

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0