Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum prepari inghetata - Afla cum faci cea mai buna inghetata acasa

de Camelia Diaconu la 2020-07-21
Cum prepari inghetata - Afla cum faci cea mai buna inghetata acasa
Inghetata este dulcele cel mai cautat pe timpul verii. Este modalitatea cea mai simpla prin care te poti racori dupa o zi torida. Insa, nu tot timpul inghetata din comert este si cel sanatos preparata, de multe ori nestiind ce mancam cu adevarat. Pentru ca nu este deloc complicat, te invatam cum sa iti prepari o portie de inghetata gustoasa chiar la tine acasa.


Inghetata - mod de preparare 
 

Copiii adora sa manance inghetata, indiferent de anotimp. Si pentru ca de multe ori nu inteleg de ce nu le putem cumpara de la magazin inghetata preferata, trebuie sa gasim alternative sanatoasa. Pentru a prepara o inghetata la tine acasa nu ai nevoie de atat de multe ingrediente, nu este costisitor financiar si nici nu dureaza mult timp. Mai mult de atat, este o activitate distractiva implicandu-i si pe cei mici.
 
Ingrediente pentru prepararea inghetatei:
 
- 2 cani de smantana slaba
- 1 cana de lapte
- 2/3 cana de zahar
- 6 galbenusuri de ou
- Orice aroma, dupa preferinte
 
Mod de preparare: Ai nevoie de un vas in care sa fierbi pentru aproximativ 5 minute smantana impreuna cu zaharul, laptele si un praf de sare, pana in momentul in care zaharul este dizolvat complet.
 
Intr-un alt vas se separa galbenusurile de albusuri, iar peste galbenusuri se adauga treptat cate putin din compozitia facuta anterior. Dupa asta, se amesteca toata compozitia si se pune din nou pe foc. Se lasa pe foc si se amesteca in continuu pana in momentul in care compozitia se ingroasa si devine lipicioasa, se lipeste pe lingura. In acel moment se ia dupa foc, se trece printr-o strecuratoare fina si se lasa sa se raceasca. Atentie, este recomandat sa se lase la racit la temperatura camerei, in mod natural, dupa care pune-o la frigider pentru 4 ore. Dupa ce toata compozitia s-a racit, adaug-o intr-un mixer, adauga aroma preferata pentru a-i da un plus de gust si mixeaza-o pana in momentul in care iti este pe plac structura compozitiei. 
 
Asta este tot. Pofta buna!

Sursa foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016